«Όταν ξύπνησα μετά από τρεις μήνες, έκανα την...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη μετά την περιπέτεια της υγείας του

Όλα όσα είπε

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Όταν ξύπνησα μετά από τρεις μήνες, έκανα την...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη μετά την περιπέτεια της υγείας του

Το πρωί της Πέμπτης (15/12) στην πρωινή εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένος μέσω Skype, ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και τέως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για την κατάσταση της υγείας του.

Πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξη του, ο γιός του Βασίλη Λεβέντη μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε όταν ο πατέρας του βγήκε από την ΜΕΘ και την μεταφορά του, στο σπίτι του στην Βάρη (δείτε εδώ φωτογραφίες).

Οι δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη για την κατάσταση της υγείας του

Ο Βασίλης Λεβέντης, πριν από μερικό καιρό πέρασε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, όταν νόσησε με Covid. Διασωληνώθηκε κι έμεινε σε καταστολή για μήνες, όμως ευτυχώς τα κατάφερε και βγήκε νικητής από αυτή τη μάχη. Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως είχε τρομοκρατηθεί, μόλις ενημερώθηκε για την περιοδό που βρισκόταν σε καταστολή και αποκάλυψε ότι μπορεί να χαίρει άκρας υγείας πλέον, αλλά ο ιός του έχει αφήσει κάποια κινητικά προβλήματα και έχει αναγκαστεί να κάνει κάποιες φυσικοθεραπείες.

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά από τη μεγάλη μάχη που έδωσε με την ασθένεια, ο Βασίλης Λεβέντης εξομολογήθηκε στο Πρωινό και τον Γιώργο Λιάγκα: «Ήταν περιπέτεια. Έχει αφήσει κάποια κινητικά προβλήματα, κάνω φυσικοθεραπείες, αλλά είμαι τελείως καλά».

Επίσης, είπε ότι την περίοδο που ξύπνησεν έκανε την προσευχή του για το ότι ο θεός τον "έφερε" πίσω.

«Όταν ξύπνησα μετά από τρεις μήνες, έκανα την προσευχή μου και είπα: Θεέ μου αν είμαι χρήσιμος να επιβιώσω, αν όχι πάρε με. Ό,τι πεις εσύ Θεέ μου», εξομολογήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης.

Να υπενθυμίσουμε την συνέντευξη του Μάριου Γεωργιάδη το πρωί της Παρασκευής (10/12) ο οποίος αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που έζησε ο πατέρας του, Βασίλης Λεβέντης για 2,5 μήνες, δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό. Ωστόσο, πλέον είναι καλύτερα και έχει πάρει εξιτήριο.

«Κατ’ αρχάς δεν περιμέναμε ότι θα περάσει τόσες ημέρες στο νοσοκομείο και κατά δεύτερον δεν ξέραμε εάν θα τα καταφέρει. Όλη αυτή η αγωνία που περάσαμε αυτό το διάστημα είναι κάτι απερίγραπτο. Εύχομαι σε κανέναν να μην το περάσει. Φοβόμουν μη χτυπήσει σε περίεργη ώρα το τηλέφωνό μου από τους εντατικολόγους και έλεγα τι θα ακούσω. Και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί χωρίς αυτούς ο πατέρας μου δεν θα ήταν στο σπίτι αυτή τη στιγμή».

«Είναι σημαντικό αυτό που είπατε για τον εμβολιασμό και είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει στην κοινωνία. Η μητέρα μου ήταν για 10 ημέρες μαζί του, ενώ νοσούσε και δεν κόλλησε. Αν δεν ήταν εμβολιασμένη, ποιος μου λέει ότι δεν θα είχα και τους δύο σε δύο κρεβάτια δίπλα-δίπλα στη ΜΕΘ. Πολύ πιθανά κάποιος να μην τα κατάφερνε».

Για το γεγονός ότι δεν εμβολιάστηκε ο πατέρας του, είπε: «Υπήρχαν φοβίες, υπήρχαν τα υποκείμενα νοσήματα κι αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος.

Όταν βγήκε από τη ΜΕΘ ο πατέρας του, του είπε: «Επιτέλους τα κατάφερα. Πήγα να “φύγω” δύο φορές. Ανέβηκα και κατέβηκα. Και είναι σημαντικό γιατί επιβαρύνθηκε η υγεία του, γιατί έπαθα έμφραγμα».