Άρση ασυλίας ζητά ο εισαγγελέας για την Εύα Καϊλή και την Μαρία Σπυράκη - Τι συνέβη

Η απάντηση της πολιτικού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NDP/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η υπόθεση σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος που φανερώθηκε και εμπλέκει την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και πλέον ερευνάται και στην Ελλάδα η πιθανότητα δωροληψίας. Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται όλα τα οικονομικά της αρχεία (δείτε εδώ τον εξωφρενικό μισθό της), όμως την Πέμπτη 15/12 ανακοινώθηκε και άλλο ένα όνομα το οποίο φέρεται πως έμμεσα εμπλέκεται σε όλη αυτή την κατάσταση.

Ο λόγος για την Μαρία Σπυράκη, για την οποία, π Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της, συμπεριλαμβανομένου και της Εύας Καϊλή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως υπάρχουν υποψίες απάτης σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ και κρίνεται απαραίτητο να τους αφαιρεθεί το τεκμήριο αθωότητας, ώστε η έρευνα να προχωρήσει χωρίς εμπόδια.

Αίτημα για άρση ασυλίας κατά της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη - Τι απάντησε η δεύτερη

Η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αναφέρει: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κ. Μαρίας Σπυράκη, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υπόνοιες απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά τις αποδοχές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη απολαύουν του τεκμηρίου αθωότητας».

Μαρία Σπυράκη
POOL PHOTO/ European Union/ Eurokinissi

Η Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της επισήμανε:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμιά σχέση με το Qatar gate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News στο κανάλι του MEGA, στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλα συγγενικά πρόσωπα από την οικογένεια της Εύας Καϊλή, καθώς υπάρχουν πολλοί κοινωνοί των παρανομιών της.