Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είμαι απογοητευμένη» - Το σχόλιο της για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

«Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είμαι απογοητευμένη» - Το σχόλιο της για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μπορεί να βιώνει μία περίοδο γεμάτη χαρά μετά την γέννηση των παιδιών της (δείτε εδώ τα ονόματα που θα τους δώσει), η κοινωνία όμως πλήττεται από προβλήματα τα οποία δεν την αφήνουν ανεπηρέαστη.

Η ίδια, λοιπόν, το Σάββατο 17/12 μίλησε στην εκπομπή του ALPHA, Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση, και προχώρησε σε δηλώσεις για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, η οποία κινδυνεύει με πολλά χρόνια φυλάκισης εάν κριθεί ένοχη στο ελληνικό έδαφος, αλλά και για τις γυναικοκτονίες, οι οποίες πληθαίνουν τον τελευταίο χρόνο.

Οι δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη για την Εύα Καϊλή

«Είμαι απογοητευμένη από την υπόθεση Καϊλή. Είναι ένα πλήγμα στην εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες και στους πολιτικούς. Όσοι έχουμε δημόσιες θέσεις πρέπει να λειτουργούμε ως παράδειγμα. Είναι μια υπόθεση που αγγίζει τελικά τον κάθε πολίτη», τόνισε αρχικά.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία, όπου τα πατριαρχικά πρότυπα καλά κρατούν. Αυτά τα στερεότυπα που αναπαράγονται από γενιά σε γενιά μας φέρνουν εδώ, στο να μην έχουμε αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

Τι συνέβη στην ανάκριση της Ευρωβουλευτή

Η Εύα Καϊλή, κατά την προσαγωγή της, ανακρινόταν για τουλάχιστον πέντε ώρες από τις βελγικές αρχές ενώ βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε καθεστώς σύγχυσης.

Όμως δεν επικαλέστηκε την βουλευτική της ασυλία, κάτι που μπορεί να μετρήσει στην εικόνα της στους δικαστές. Το μεγάλο «αγκάθι» πάντως στην υπερασπιστική της γραμμή είναι η παραδοχή που φέρεται να έχει κάνει στις βελγικές αρχές πως είχε δει και στο παρελθόν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, όπως και το γεγονός πως δεν ανέφερε άμεσα στις Αρχές την ύπαρξη των χρημάτων, αλλά ζήτησε από τον πατέρα της να τα απομακρύνει από το σπίτι.