Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή είναι η νικητήρια ομάδα - Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί και το φιλί του Μέσι στο τρόπαιο που δεν θα ξεχάσει κανείς

Βήμα βήμα η απονομή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή είναι η νικητήρια ομάδα - Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί και το φιλί του Μέσι στο τρόπαιο που δεν θα ξεχάσει κανείς

Το Μουντιάλ του 2022, που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης, έφτασε στο τέλος του, καθώς το βράδυ της Κυριακής 18/12 πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στην Γαλλία και την Αργεντινή. Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα στον οποίο η Αργεντινή ήταν ανώτερη από τη Γαλλία από το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ, με τους αντιπάλου, ωστόσο, να αντιστέκονται σθεναρά.

Ο κακός χαμός έγινε μόλις σκόραραν το δεύτερο γκολ της Αργεντινής, με τον Ντι Μαρία. Έκανε το 2-0 με υπέροχο τελείωμα και στη συνέχεια δεν άντεξε τη συγκίνηση και ξέσπασε σε κλάματα.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, όμως, ο Μπαμπέ ισοφάρισε το σκορ κάνοντας το 2-2, οδηγώντας τον αγώνα σε παράταση. Οι δύο ομάδες έφτασαν το 3-3 και ακολούθησαν η φάση των πέναλτι, η οποία καθόρισε και την νικήτρια χώρα του φετινού Μουντιάλ.

Νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Μουντιάλ 2022, η Αργεντινή

Η Αργεντινή, λοιπόν, στέφθηκε η νικήτρια του Μουντιάλ 2022, αφού επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι του τελικού και η εικόνα του Μέσι την ώρα που έσκυψε και φίλησε το τρόπαιο θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων.