«Σίγουρα ο Ντιέγκο χαμογελάει τώρα» - Η συγκλονιστική ανάρτηση του Πελέ για την νίκη της Αργεντινής στο φετινό Μουντιάλ 

«Τι δώρο ήταν να παρακολουθούμε αυτό το θέαμα για το μέλλον του αθλήματός μας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Σίγουρα ο Ντιέγκο χαμογελάει τώρα» - Η συγκλονιστική ανάρτηση του Πελέ για την νίκη της Αργεντινής στο φετινό Μουντιάλ 

Μέσα από το νοσοκομείο παρακολούθησε ο Πελέ τον χθεσινό 18/12 τελικό του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία, με την πρώτη να κηρύσσεται η νικητήρια ομάδα (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε ο αγώνας).

Ο 82χρονος Βραζιλιάνος τον τελευταίο καιρό περνάει μια κρίσιμη περιπέτεια με την υγεία του για αυτό και βρίσκεται στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα, με την βραζιλιάνικη ιστοσελίδα folha, ο Πελέ βρίσκεται πλέον σε αποκλειστική καταπραϋντική θεραπεία και συνεχίζει να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να ανακουφιστεί από τους πόνους, μένοντας μακριά από άλλου είδους παρεμβατικές θεραπείες.

Το νοσοκομείο μάλιστα πριν μερικές μέρες εξέδωσε ιατρικό δελτίο, στο οποίο ανέφερε ότι ο Πελέ είχε καλή ανταπόκριση στη θεραπεία κατά της λοίμωξης του αναπνευστικού και χωρίς επιδείνωση της κατάστασης της υγείας, η οποία είναι σταθερή.

Η ανάρτηση του Πελέ για την νίκη της Αργεντινής στο φετινό Μουντιάλ

Ο ίδιος λοιπόν μετά το τέλος του Μουντιάλ, προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, κάνοντας μια αναφορά στον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Μέσι, ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Κιλιάν Εμπαπέ.

"Σήμερα το ποδόσφαιρο συνέχισε να αφηγείται την ιστορία του, όπως πάντα, με ένα συναρπαστικό τρόπο, με τον Μέσι να κατακτά το πρώτο Μουντιάλ του, όπως άξιζε στην πορεία του. Αγαπητέ φίλε μου Εμπαπέ, πέτυχες τέσσερα γκολ σε έναν τελικό...

Τι δώρο ήταν να παρακολουθούμε αυτό το θέαμα για το μέλλον του αθλήματός μας. Και δεν θα παραλείψω να συγχαρώ το Μαρόκο για την απίθανη πορεία του. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε την Αφρική να λάμπει. Συγχαρητήρια Αργεντινή. Σίγουρα ο Ντιέγκο χαμογελάει τώρα", έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του ο Πελέ.

Να υπενθυμίσουμε πως επρόκειτο για έναν συγκλονιστιό αγώνα, καθώς λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Μπαμπέ ισοφάρισε το σκορ κάνοντας το 2-2, οδηγώντας τον αγώνα σε παράταση. Οι δύο ομάδες έφτασαν το 3-3 και ακολούθησαν η φάση των πέναλτι, η οποία καθόρισε και την νικήτρια χώρα του φετινού Μουντιάλ (δείτε εδώ βίντεο με την απονομή).