Τέλος στην δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ - Το ποσό που συμφώνησαν

Εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην ζευγαριού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέλος στην δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ - Το ποσό που συμφώνησαν

Οριστικό τέλος φαίνεται πως μπαίνει στην δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ. Όλα, να υπενθυμίσουμε, ξεκίνησαν από την καταγγελία της ηθοποιού για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο βγήκαν στη φόρα πολλά άγνωστα πράγματα για το ζευγάρι.

Τη δίκη εν τέλει κέρδισε ο Τζόνι Ντεπ, καθώς το δικαστήριο κάλεσε την Άμπερ Χερντ να του επιβάλλει 10 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση συν άλλα 5 εκατομμύρια ως τιμωρητική αποζημίωση. Από τη μεριά του, ο σπουδαίος ηθοποιός κλήθηκε να δώσει 2 εκατομμύρια δολάρια στην πρώην σύζυγό του, καθώς εκείνη τον μήνυσε και από τη μεριά της για συκοφαντική δυσφήμιση (δείτε εδώ σε ποια σειρά της τηλεόρασης έχει μεταφερθεί η υπόθεσή τους).

Το ποσό που συμφώνησαν για να λάβει τέλος η δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ

Τελικά, οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ συμφώνησαν εξωδικαστικά στο 1 εκατομμύριο δολάρια, αφού η ηθοποιός δήλωνε επανειλημμένα πόσο άδικη είναι η ποινή της και ότι δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη DailyMail μόλις υποβληθεί η αποζημίωση, η Άμπερ Χερντ δεν θα έχει κανέναν περιορισμό στο τι θα μπορεί να δηλώνει από εδώ και πέρα για τον Τζόνι Ντεπ, τη δίκη και ό,τι άλλο θέλει, αφού δεν αποδέχεται την ενοχή της σε αυτή τη συμφωνία. Οι νομικές ομάδες των πρώην συζύγων έκαναν αλλεπάλληλες συζητήσεις για να μην χρειαστεί να ξαναπάνε στο δικαστήριο, αφού η Άμπερ Χερντ είχε κάνει έφεση κατά της απόφασης. Η τελική συμφωνία υπεγράφη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ηθοποιός προχώρησε και σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν επέλεξε ποτέ» να συμβούν όλα αυτά.

«Μετά από πολλή συζήτηση, πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση να διευθετήσω την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε ασκήσει εναντίον μου ο πρώην σύζυγός μου στη Βιρτζίνια.

Είναι σημαντικό για μένα να πω ότι ποτέ δεν επέλεξα αυτό. Υπερασπίστηκα την αλήθεια μου και με αυτόν τον τρόπο καταστράφηκε η ζωή μου όπως ήξερα. Η συκοφαντία που αντιμετώπισα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ενισχυμένη εκδοχή των τρόπων με τους οποίους οι γυναίκες θυματοποιούνται εκ νέου όταν εμφανίζονται. Τώρα έχω επιτέλους την ευκαιρία να απελευθερωθώ από κάτι που προσπάθησα να φύγω πριν από έξι χρόνια και με όρους που μπορώ να συμφωνήσω. Δεν έχω κάνει καμία παραδοχή. Δεν πρόκειται για πράξη παραχώρησης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή φίμωση όσον αφορά τη φωνή μου να προχωράω.

Παίρνω αυτήν την απόφαση έχοντας χάσει την πίστη μου στο αμερικανικό νομικό σύστημα, όπου η απροστάτευτη μαρτυρία μου χρησίμευε ως ψυχαγωγία και τροφή στα social media.

Όταν στάθηκα ενώπιον δικαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο, δικαιώθηκα από ένα ισχυρό, αμερόληπτο και δίκαιο σύστημα, όπου προστατεύτηκα από το να δώσω τις χειρότερες στιγμές της κατάθεσής μου ενώπιον των μέσων ενημέρωσης του κόσμου, και όπου το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δέχτηκα ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, εξάντλησα σχεδόν όλους τους πόρους μου πριν και κατά τη διάρκεια μιας δίκης στην οποία υποβλήθηκα σε μια αίθουσα δικαστηρίου όπου αποκλείστηκαν άφθονα, άμεσα στοιχεία που επιβεβαίωσαν τη μαρτυρία μου και στην οποία η δημοτικότητα και η εξουσία είχαν μεγαλύτερη σημασία από τη λογική. και τη δέουσα διαδικασία. Στο ενδιάμεσο, εκτέθηκα σε ένα είδος ταπείνωσης που απλά δεν μπορώ να ξαναζήσω.

Ακόμα κι αν η προσφυγή μου στις ΗΠΑ είναι επιτυχής, το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν μια εκ νέου δίκη, όπου μια νέα κριτική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει ξανά τα στοιχεία. Απλώς δεν μπορώ να το περάσω για τρίτη φορά», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της η Άμπερ Χερντ.