Αλέξανδρος Νικολαϊδης: «Εύχομαι να μην ήμουν εδώ και...» - Συγκίνησαν η Δώρα Τσαμπάζη και ο Μιχάλης Μουρούτσος με τα λόγια τους στα Βραβεία ΠΣΑΤ

«Ήταν μάθημα ζωής και μια κληρονομιά που άφησε παρακαταθήκη σε όλους μας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέξανδρος Νικολαϊδης: «Εύχομαι να μην ήμουν εδώ και...» - Συγκίνησαν η Δώρα Τσαμπάζη και ο Μιχάλης Μουρούτσος με τα λόγια τους στα Βραβεία ΠΣΑΤ

Δώρα Τσαμπάζη και Μιχάλης Μουρούτσος έδωσαν το παρών στην τελετή των φετινών βραβείων ΠΣΑΤ, μιας και πραγματοποιήθηκε μια ειδική βράβευση για την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν 2 μήνες, ηττημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Τα συγκινητικά λόγια Τσαμπάζη και Μουρούτσου για τον Νικολαϊδη

Μάλιστα, κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου στη μνήμη του Ολυμπιονίκη, η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη (δείτε εδώ την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη) είπε με τρεμάμενη φωνή:

«Εύχομαι να μην ήμουν εδώ και να μην ήταν αυτός ο λόγος που βρίσκομαι εδώ… Ο Αλέξανδρος ήταν ένας υπέροχος σύντροφος και πατέρας. Ένας αθλητής με τη δική του μοναδική πορεία στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα… Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην κορυφή, η επιτυχία δεν τον διάβρωσε, δεν τον άλλαξε. Αντίθετα, τον έκανε ακόμα πιο ταπεινό, ακόμα πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο αλληλέγγυο και έτσι έφτασε και σε αυτή την πολύ συγκινητική απόφαση να δώσει τα μετάλλιά του σε δημοπρασία λίγο πριν φύγει».

Από τη δική του πλευρά, ο Μιχάλης Μουρούτσος, που ήταν φίλος και συναθλητής του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με τα λόγια του.

«Στον αθλητισμό, δεν κερδίζεις μόνο μετάλλια και βραβεία, κερδίζεις και φίλους. Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που είχε ιδιαίτερα μεγάλη ψυχή, που ήταν δοτικός με τους ανθρώπους που αγαπούσε και είχε δίπλα του αλλά κυρίως, ήταν δίκαιος με όλους. Έχουμε ζήσει πάρα πολύ δυνατές στιγμές με τον Αλέξανδρο και γι΄αυτόν τον λόγο, τα χέρια μου ήταν πάρα πολύ βαριά που κουβαλούσα όλο αυτό το βάρος. Ο θάνατός του ήταν κάτι που συγκλόνισε όλη τη χώρα και τα λόγια του ήταν αυτά που ένωσαν όλη τη χώρα. Ήταν μάθημα ζωής και μια κληρονομιά που άφησε παρακαταθήκη σε όλους μας» είπε ο Μιχάλης Μουρούτσος.