«Προλόγισαν το plus size και έβγαιναν μοντέλα με τέλειες αναλογίες» - Η Δανάη Μπάρκα έκραξε άσχημα τα Madwalk

«Δεν ταυτίστηκα με άνθρωπο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Προλόγισαν το plus size και έβγαιναν μοντέλα με τέλειες αναλογίες» - Η Δανάη Μπάρκα έκραξε άσχημα τα Madwalk

Το βράδυ της Πέμπτης 22/12 προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του Mega, το MadWalk 2022, το show που συνδυάζει μόδα και μουσική. Την παρουσίαση ανέλαβε η Μαριέττα Χρουσαλά και επικράτησε χαμός στο twitter κατά της παρουσιάστριας.

Σήμερα, στο Πάμε Δανάη, η Δανάη Μπάρκα και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν μερικά από τα highlights, με την παρουσιάστρια να παίρνει στη συνέχεια το λόγο.

Γιατί εκνευρίστηκε η Δανάη Μπάρκα με τα Madwalk

Όπως δήλωσε, δεν κατάφερε να ταυτιστεί με κανένα μοντέλο, καθώς όλες οι κοπέλες ήταν καλλονές με τέλειες αναλογίες. Ελάχιστα ήταν τα plus size, παρόλο που το fashion show ήθελε να περάσει το μήνυμα της αυτοπεποίθησης και το σπάσιμο των στερεοτύπων.

«Άκουσα χθες στο MadWalk όλους τους ανθρώπους που είπαν ΄420 φορές τη λέξη αυτοπεποίθηση, εκατομμύρια φορές τη λέξη στερεότυπα. Έβλεπα ένα show 2-3 ώρες και βλέπω ένα κορίτσι plus size στην αρχή κάπου, μετά άλλο ένα κορίτσι να περνάει κάποια στιγμή και να εξαφανίζεται. Ακόμη και σε ένα act που το προλόγισαν ότι αγαπάει το plus size άρχισαν να βγαίνουν μοντέλα με τις τέλειες αναλογίες.

Με ποιον τρόπο πας να πατήσεις όλα τα στερεότυπα και με ποιον τρόπο θέλεις να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση όταν λες στον μισό πληθυσμό μιας χώρας ότι ξέρεις τι; Λάμψη και ομορφιά είναι μόνο αυτό. Είναι ωραία να φαίνεται η κλείδα σου, τα πόδια σου. Που είναι συγκλονιστικό, έβλεπα κορίτσια καλλονές και τις θαύμαζα. Δεν ταυτίστηκα με άνθρωπο.

Με έκανε να πω ότι δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ. Από τη μία λέμε πάμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση και από την άλλη αν δεν ταυτιστούμε όλοι, πώς θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Σε έναν κόσμο που τα κορίτσια περνούν δύσκολα με bullying, καταθλίψεις. Όλα παίζουν ρόλο» ανέφερε αρχικά η Δανάη Μπάρκα.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μου αρκεί η βιομηχανία της μόδας να λέει ότι πατάει τα στερεότυπα, αλλά να το δείξει. Δεν υπάρχει μόνο το πρότυπο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην πασαρέλα. Πώς γίνεται η μόδα να μου κλείνει το παράθυρο; Πίστευα ότι φέτος θα το αλλάξουν. Θα δω και γεμάτα και petite κορίτσια. Δεν το είδα».

Μερικά από τα highlights του Madwalk 2022

Την έναρξη έκανε η Τάμτα η οποία τους άφησε όλους άφωνους με το act της, αφού θύμιζε από άλλο πλανήτη!

Αυτό, που έκανε σε όλους εντύπωση είναι τα μοντέλα, που την πλαισίωναν και η κίνηση, που έκανε η τραγουδίστρια παίρνοντας μια ξυριστική μηχανή, ξυρίζοντας live ουσιαστικά το κεφάλι ενός μοντέλου ενώ στη συνέχεια εξακολούθησε κανονικά να τραγουδάει.

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις η Μαρία Μπεκατώρου με τη φωνή της

Η Μαρία Μπεκατώρου σε μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση από αυτή της παρουσιάστριας, εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Διπλός γλυκός καημός», συνοδεύοντας τις δημιουργίες της Lena Katsanidou.

Έβαλε "φωτιά" η Ζόζεφιν

Από τα πρώτα acts της βραδιάς ήταν και αυτό της Josephine. Η τραγουδίστρια έβαλε "φωτιά" στη σκηνή διασκευάζοντας τα UNHOLY / BLOODY MARY.

Η Έλλη Κοκκίνου μας γύρισε χρόνια πίσω

Η Έλλη Κοκκίνου μας ταξίδεψε στο 2003 με το τραγούδι της «Κοσμοθεωρία», σε χριστουγεννιάτικη διασκευή.

Η Καλομοίρα τους αναστάτωσε όλους

Η Καλομοίρα με δημιουργία της Celia Kritharioti, διασκεύασε το κομμάτι «Diamonds are a girl’s best friend» και θύμισε Marilyn Monroe.

Ρουβάς - Αργυρός αναστάτωσαν τις γυναίκες

Οι τραγουδιστές που εμφανίζονται στο νυχτερινό κέντρο Theatro, παρουσίασαν σε πρώτη μετάδοση το νέο τους ντουέτο με τίτλο «Σοκ» και έβαλαν "φωτιά" στην πίστα.

Το κλείσιμο με Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση ανέβηκε στη σκηνή και ξεσήκωσε κοινό. Αρχικά, τραγούδησε το «Αίμα», με τη συμμετοχή της Daphne Lawrence. Ακολούθησε η «Γκαζόζα» και η βραδιά έκλεισε με τη διαχρονική της επιτυχία «Αγάπη Υπερβολική» σε διασκευή με τον τράπερ iLLEOo.