Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

"Έξαλλοι" οι ηθοποιοί με το νέο προεδρικό Διάταγμα - Η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας

Ολα όσα είδαμε!

News 27.12.2022 12:37
Από Γεωργία Θεοδωρίδου

Το πρωί της Τρίτης (27/12) στην πρωινή εκπομπή «Super Κατερίνα» με αφορμή το νέο προεδρικό Διάταγμα, για τους ηθοποιούς, που χθες η Σοφία Μουτίδου ανέφερε (δείτε εδώ τα λόγια της) συνδέθηκαν με το κέντρο της Αθήνας, που αυτή την στιγμή γίνεται διαδήλωση για τα δικαιώματα που πρέπει να υπάρχουν σχετικά με τους ηθοποιούς και τα πτυχία που πρέπει να λαμβάνουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Βίκυ Σταυροπούλου είχε αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα. Ο χριστουγεννιάτικος ημιτελικός του J2US είναι στον αέρα και η ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση του πρώτου διαγωνιζόμενου ζευγαριού.

Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης και η Αφροδίτη Γεροκωνσταντή ερμήνευσαν το τραγούδι «Ποιος μωρό μου ποιος» του Γιάννη Πάριου, φέρνοντας νησιώτικο αέρα μέσα στα Χριστούγεννα. Όταν ο παρουσιαστής έδωσε τον λόγο στη Βίκυ Σταυροπούλου για να κάνει την κριτική της, εκείνη επέλεξε να ξεκινήσει σχολιάζοντας το νέο προεδρικό Διάταγμα γύρω από τα πτυχία των δραματικών σχολών.

Η ηθοποιός είπε με καυστικό τρόπο, ότι νιώθει άσχημα και ποια είναι αυτή που θα ασχοληθεί με τα όσα νομοθετεί το διάταγμα της Ελλάδος και μαζί της συμφώνησε και Σταμάτης Φασουλής, λέγοντας ότι είναι ανειδίκευτοι εργάτες και πως τόσα χρόνια δεν ξέρουν να δουλεύουν. Στην συνέχεια, η Βίκυ Σταυροπούλου ολοκλήρωσε λέγοντας ότι είναι γιορτινές μέρες και να μην τις μαυρίζουν με "μικρότητες".

«Τώρα ρε Νίκο νιώθω λίγο αμήχανα, γιατί σκέφτομαι: ποια είμαι εγώ που θα κρίνω; Γιατί με το καινούργιο Διάταγμα είμαι μία απλή απόφοιτη Λυκείου. Αλλά τέλος πάντων… θα δικαιολογήσω το μεροκάματο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Όλοι εμείς είμαστε ανειδίκευτοι εργάτες από προχθές» σχολίασε από την πλευρά του ο Σταμάτης Φασουλής.

«Επειδή είναι γιορτινές μέρες, ας μην τις μαυρίζουμε με τέτοια γεγονότα» πρόσθεσε η Βίκυ Σταυροπούλου και προχώρησε στην κριτική της για το διαγωνιζόμενο ζευγάρι.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το νέο προεδρικό Διάταγμα και το Υπουργείο Πολιτισμού, τα πτυχία των δραματικών σχολών εξισώνονται πια με τα απολυτήρια Λυκείου. Για τη συγκεκριμένη απόφαση τοποθετήθηκε και η Ελένη Ράντου.

Η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και οι έξαλλοι ηθοποιοί

Ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας όπου έκαναν πορεία οι ηθοποιοί έκανε η εκπομπή του Alpha. Οι Έλληνες ηθοποιοί, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ξεσηκώθηκαν με την απόφαση να εξισωθεί το πτυχίο των δραματικών σχολών με αυτό του απολυτηρίου λυκείου.

Η Τάνια Τρύπη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Χάρης Μαυρουδής και άλλοι ηθοποιοί, μαζεύτηκαν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να καταργηθεί όλη αυτή η παρωδία.

«Είμαστε εδώ να διαμαρτυρηθούμε για αυτό το προεδρικό διάταγμα που απαξιώνει εντελώς τα πτυχία μας. Εδώ και 20 χρόνια προσπαθούμε να βρούμε λύση με τις κυβερνήσεις, και κάθε κυβέρνηση το αφήνει στην επόμενη. Αυτή που ερχόμαστε σε συζητήσεις εδώ και καιρό, έβαλε ταφόπλακα και να πει άχρηστα πτυχία. Ως εδώ λοιπόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Οδηγήθηκε σε άλλους δρόμους και φτάσαμε....» - Η αποκρουστική απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Έχω 25... και κάνουν όλη μέρα σέξ» - Για πρώτη φορά ο Σπύρος Μπιμπίλας κάνει αποκαλύψεις

Share