Χριστούγεννα στην Κρήτη: Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη με κοντό σορτσάκι και άβαφη η Μαρέβα

Οικογενειακές διακοπές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Και οι δύο φοιτούσαν τότε στο Harvard, με τη σπίθα του έρωτά τους να φουντώνει όταν εκείνος θα τη βοηθήσει σε μια εργασία Στατιστικής. Σχεδόν παράλληλα θα δουλέψουν σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, με εκείνη να τον... κοντράρει ανοικτά με τα προσόντα της στον επαγγελματικό στίβο. Ο αστικός μύθος της εποχής ήθελε τη μητέρα του, Μαρίκα, να μην καλοβλέπει τον γάμο του, αλλά τελικά θα υποκύψει μπροστά στην επιθυμία του γιου της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα θα παντρευτούν το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα, με τον πατέρα του να αγκαλιάζει θερμά, κατά την έξοδο των νεονύμφων από την εκκλησία, τη νύφη του.

Θα αποκτήσουν μαζί τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο (δείτε εδώ την επίσης επώνυμο σύντροφό του) και τη Δάφνη. Για πρώτη φορά το 2015 θα αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην Τατιάνα Στεφανίδου τον φημολογούμενο τότε ολιγόχρονο χωρισμό του από εκείνη. «Περάσαμε μια δυσκολία με τη Μαρέβα. Βρεθήκαμε χώρια 5 χρόνια, δεν είχαμε πάρει όμως διαζύγιο. Είχαμε πάντα καλή σχέση. Τελικά και οι δύο θέλαμε να κοιτάξουμε μπροστά και να βρεθούμε πάλι μαζί. Υπήρχε συναίσθημα. Υπάρχει βαθιά αγάπη και εκτίμηση, ο χρόνος καμιά φορά κάνει εκτίμηση.

Είμαστε τώρα πιο καλά από ποτέ. Ξαναείδαμε τι είναι σημαντικό και καταλάβαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Οι δύο μας και τα τρία μας παιδιά έχουμε μια όμορφη ισορροπία». Έχοντας ήδη στο βιογραφικό του συνεργασίες με τράπεζες του εξωτερικού και της Ελλάδας και με εμπειρία πια στα οικονομικά, με τον πατέρα του να έχει τότε αποσυρθεί από την πολιτική, πείθεται να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας το 2004, όπου εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς. Η πολιτική του εξέλιξη ωστόσο έγινε με μικρά και σταθερά βήματα, με τον ίδιο να δείχνει από την αρχή διαφορετικός και χωρίς το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς στους ώμους του.

Φέτος τα Χριστούγεννα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να περάσει οικογενειακές στιγμές στην Κρήτη. Η υψηλή για μήνα Δεκέμβριο θερμοκρασία, τον οδήγησε για μια βόλτα στη θάλασσα. Μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, επισκέφθηκαν γνωστή παραλία των Χανίων.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε ανάρτησή του, λοιπόν, στα social media, ο πρωθυπουργός δημοσίευε μια οικογενειακή φωτογραφία από την παραλία γράφοντας: «Από το βουνό στη θάλασσα. Χρόνια Πολλά».