«Ό,τι είμαστε είναι χάρη σε εσένα» - Ρίγη συγκίνησης με το "αντίο" της κόρης του Πελέ

Το μήνυμα που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του μετά τον θάνατό του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Πελέ
Instagram / Πελέ

Το βράδυ της Πέμπτης 29/12 έγινε γνωστό πως ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και σκόρπισε ανείπωτη θλίψη, όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς με το έργο του είχε καταφέρει να κάνει ανθρώπους να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο, ως κάτι πέρα από ένα από παιχνίδι (δείτε εδώ ποιο ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε).

Είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού τρεις φορές πανηγύρισε την κατάκτησή του. Την πρώτη φορά, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά της Σουηδίας, το 1958, όπου εντυπωσίασε, σκοράροντας ακόμη και στον τελικό, κόντρα στη διοργανώτρια ομάδα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Χιλή και σε ηλικία 21 ετών, κέρδισε το δεύτερο τίτλο, αν κι ένας τραυματισμός στη βουβωνική χώρα στο δεύτερο ματς της διοργάνωσης τον ανάγκασε στη συνέχεια να μείνει μακριά από τους αγώνες και παρόλο που προσπάθησε, δεν μπορούσε να παίξει. Στον τελικό η Βραζιλία νίκησε με 3-1 την τότε Τσεχοσλοβακία.

Το 1970, στο Μεξικό, έφτασε στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και στην απόλυτη αποθέωσή του, σημειώνοντας μάλιστα το πρώτο από τα τέσσερα γκολ που η Βραζιλία πέτυχε στον τελικό, επικρατώντας με 4-1 της Ιταλίας.

Μόλις, λοιπόν, έγινε γνωστή η είδηση πως άφησε την τελευταία του πνοή, δημοσιεύθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα μήνυμα προς το κοινό του που ανατριχιάζει.

Το μήνυμα της κόρης του Πελέ μετά την ανακοίνωση του θανάτου του

«Έμπνευση και αγάπη σημάδεψαν το ταξίδι του βασιλιά Πελέ, ο οποίος έφυγε ειρηνικά από τη ζωή σήμερα. Στο ταξίδι του, ο Έντσον μάγεψε τον κόσμο με την ιδιοφυΐα του στον αθλητισμό, σταμάτησε έναν πόλεμο, έκανε κοινωνικά έργα σε όλο τον κόσμο και διέδωσε αυτό που πίστευε περισσότερο ότι ήταν η θεραπεία για όλα μας τα προβλήματα: την αγάπη. Το μήνυμά του σήμερα γίνεται κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Αγάπη, αγάπη και αγάπη, για πάντα», ανέφερε.

Πελέ μήνυμα
Instagram / Πελέ

Ενώ στη συνέχεια, η ομάδα με την οποία αγωνίστηκε όλα τα χρόνια, πέρα από εκείνη της χώρας του, η Σάντος, έσπευσε σε μία ανάρτηση στο Twitter γράφοντας: "αιώνιος", προσθέτοντας το στέμμα στο σήμα της ομάδας για να τον τιμήσει.

Η κόρη του ποδοσφαιριστή, μάλιστα, αφού τον είχε ήδη αποχαιρετήσει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, λίγες ημέρες πριν, καθώς γνώριζαν τι θα συμβεί, έγραψε μετά την ανακοίνωση:

«Ό,τι είμαστε είναι χάρη σε εσένα. Σε αγαπάμε άπειρα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Πελέ κόρη
Instagram / Κέλι Κασιμένο

TAGS