Παγκόσμιος θρήνος με την απώλεια του Πελέ - Οι συγκινητικές αναρτήσεις Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ

Το "αντίο" τους στον θρύλο του ποδοσφαίρου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παγκόσμιος θρήνος με την απώλεια του Πελέ - Οι συγκινητικές αναρτήσεις Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ

Παγκόσμιος θρήνος επικρατεί τις τελευταίες ώρες με το θάνατο του Πελέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια μάχη έδινε την δική του μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και δυστυχώς χθες 29/12 στις 15:27 τοπική ώρα Βραζιλίας άφησε την τελευταία του πνοή (δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο με τις εγγονές του μέσα από το νοσοκομείο).

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και αισιόδοξοι. Είμαι δυνατός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει.

Έχω πολλή πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα», είχε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Instagram, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Οι αναρτήσεις Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ για την απώλεια του Πελέ

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του Πελέ τρεις σπουδαίοι και πασίγνωστοι ποδοσφαιριστές, ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ τον αποχαιρέτησαν μέσα από τα social media δημοσιεύοντας φωτογραφίες μαζί του.

«Πριν από τον Πελέ, το 10 ήταν απλώς ένας αριθμός. Έχω διαβάσει αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η πρόταση, όμορφη, είναι ελλιπής. Θα έλεγα πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλώς ένα άθλημα. Ο Πελέ τα άλλαξε όλα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και κυρίως: Έδωσε ορατότητα στη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το status τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε αλλά η μαγεία του παραμένει. Ο Πελέ είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!», έγραψε ο Νεϊμάρ.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την Βραζιλία και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο. Ένα απλό "αντίο" στον αιώνιο βασιλιά, Πελέ, δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αγκαλιάζει σήμερα ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από το χθες, το σήμερα και για πάντα. Η αγάπη που πάντα μου έδειχνε ήταν για μένα η ανταπόδοση για κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε μαζί, ακόμα κι εξ αποστάσεως. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα ζει για πάντα στον καθένα από εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ», έγραψε με την σειρά του ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Αναπαύσου εν ειρήνη», ήταν το μήνυμα του Λιονέλ Μέσσι.