«Δεν μπόρεσε να ρθει να δει το παιδί του, ούτε το εγγόνι του...» - Η σπάνια αναφορά της Κλέλιας Ρένεση στον πατέρα της

Η μακροσκελής ανάρτηση της ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Έναν πολύ ενεργό λογαριασμό στα social media διατηρεί η Κλέλια Ρένεση, η οποία πολύ συχνά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους τόσο στιγμές από την καθημερινότητά της (δείτε εδώ την κορούλα της), όσο και διάφορες σκέψεις και απόψεις της (όπως για παράδειγμα για το renenge porn - δείτε εδώ την οργισμένη ανάρτησή της).

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η γνωστή ηθοποιός θέλησε να προχωρήσει σε μια σπάνια αναφορά στον πατέρα της, Ανδρέα για αυτό και του αφιέρωσε μια μακροσκελή ανάρτηση στους προσωπικούς της λογαριασμούς στο Facebook και στο instagram.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ρένεσης συνταξιοδοτήθηκε ως γιατρός και η κόρη του στηλίτευσε την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς του εύχεται για τη νέα κατάσταση στη ζωή του.

Η μακροσκελής ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση για τον πατέρα της

«”Τελείωσε η βάρδια και φεύγετε”.Και είναι απίστευτο. Μετά από πόσα χρόνια σπουδές, αγροτικό, ειδικότητες, αναμονές για διορισμούς, γιατρός του ΕΣΥ, επιμελητής Β΄, Α΄, υποδιευθυντής, διευθυντής κλινικής, άπειρα χρόνια στα νοσοκομεία, στα χειρουργεία και στα ιατρεία, ο πατέρας μου βγαίνει σήμερα στη σύνταξη.

Καλός πολίτις λένε. Κι εγώ σκέφτομαι. Δεν κοιμήθηκε ούτε ένα βράδυ 30 χρονια τώρα, πάνω από 3 ώρες σερί χωρίς να του διακόψει τον ύπνο κάποιο περιστατικό. Δεν μπόρεσε ποτέ να κλείσει κινητό ή να πάει κάπου που δεν είχε σήμα. Δεν μπόρεσε ποτέ να πιει μια στάλα αλκοόλ για να ειναι πάντα ετοιμοπόλεμος.

Δεν ταξίδεψε. Δεν μπόρεσε να ρθει να δει το παιδί του, ούτε το εγγόνι του. Όταν γεννούσα την Κοραλία κατάφερε να βρει μισή μέρα κ μόλις βγήκα απ’ το χειρουργείο έπρεπε να φύγει. Ξεγέννησε εκατοντάδες παιδιά. Ασταμάτητα έτρεχε για κάθε περιστατικό. Έζησε όλον τον εξευτελισμό του ΕΣΥ από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Την έλλειψη προσωπικού, έλλειψη φαρμάκων, γαζών, αποστειρωτών. Έζησε τον εξευτελισμό που επιτρέπει ο νόμος, στον ανειδίκευτο τουριστικό γιατρό σε νησί να μπορεί να βγάζει 4πλασια απ τον διευθυντή του ΕΣΥ που έχει να κοιμηθεί 2 μήνες για να εξυπηρετήσει την τουριστική τορπίλη. Καλός πολίτης δεν θα ναι από δω κ πέρα. Καλός πολίτης ήταν πάντα. Και μακάρι όλοι οι άνθρωποι να αντιμετώπιζαν τη δουλειά τους με τόση ευλάβεια κ συνέπεια.

Μπαμπά, σήμερα που θα αδειάσεις το γραφείο σου κ θα παραδόσεις τα κλειδιά, είσαι χορτάτος στην καρδιά κ δούλεψες μια ζωή με πάθος. Όπως ταιριάζει στην φτιαξιά σου. Και πώς αλλιώς θα έβγαινε η βάρδια, χωρίς φωτιά στα μάτια;! Φτου ξελευθερία και αέρα στα πανιά σου!!», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της η Κλέλια Ρένεση.