Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Πελέ - Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα

Δείτε live video

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Πελέ - Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από την ζωή ο Πελέ, βυθίζοντας σε θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι του Νοσοκομείου «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Πάολο

Το νοσοκομείο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την είδηση αυτή εξέδωσαν και το ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία του θανάτου του: «Ο Πελέ πέθανε στις 15:27 τοπική ώρα λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου».

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο Εθνικό πένθος, ενώ η κηδεία του θα λάβει χώρα την Τρίτη (03/01). Η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο Πελέ, ενημέρωσε επίσημα πως ο «αποχαιρετισμός» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (02/01), στο γήπεδό της «Vila Belmiro» έσω λαϊκού προσκυνήματος.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον Πελέ

Έτσι λοιπόν σήμερα 2/1 η Βραζιλία και ο αθλητικός πλανήτης λέει σήμερα το μεγάλο “αντίο” στον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για αυτό και χιλιάδες οπαδοί δημιούργησαν μεγάλη πομπή, ακολουθώντας την νεκροφόρα και πολλοί μάλιστα φορούσαν φανέλα με το όνομα του Πελέ.

Οι πόρτες του σταδίου άνοιξαν στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα ενώ το φέρετρο με τη σορό του Πελέ τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου, κάτω από μια τεράστια τέντα. Να σημειώσουμε πως το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης 3/1 και μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος (δείτε εδώ την ανατριχιαστική ανάρτηση του γιου του πάνω από το μαύρο του φέρετρο).

Η μητέρα του από την άλλη δεν γνωρίζει πως ο γιος της έφυγε από τη ζωή. Αυτό επιβεβαίωσε η Μαρία Λουσία Ντο Νασιμέντο, η αδελφή του Πελέ.«Μιλάμε αλλά δεν ξέρει την κατάσταση (εννοεί τον θάνατο του Πελέ). Είναι στον δικό της κόσμο. Ανοίγει τα μάτια της όταν αναφέρω το όνομά του και λέω, 'τώρα θα προσευχηθούμε για αυτόν'. Όμως δεν έχει επίγνωση του τι της λέω. Δεν καταλαβαίνει» σχολίασε στα ΜΜΕ της Βραζιλίας.

Πολλά ΜΜΕ στη χώρα αναφέρουν ότι δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, έχει άνοια και ότι είναι κλινήρης. Πρόσφατα το κυριότερο ειδησεογραφικό μέσο της Βραζιλίας, O’Globo, την ανακήρυξε «Βραζιλιάνα μητέρα της χρονιάς». Η Σελέντε ήταν σύζυγος του Ζοάο Ράμος ντο Νασιμέντο, γνωστού ως Ντοντίνιο. Στις 29 Ιουλίου 1939 η 16χρονη έφηβη παντρεύτηκε τον 26χρονο τότε ποδοσφαιριστή (δείτε εδώ το συγκινητικό βίντεο με τις εγγονές του στο νοσοκομείο λίγο πριν πεθάνει).

TAGS