«Γιατί στεκόμαστε σε αυτό που είπε ο Φώτης από τη στιγμή που...» - Το σχόλιο του Κώστα Τσουρού για Σεργουλόπουλο και Λιάγκα 

Με αφορμή τον διαχωρισμό των παιχνιδιών στα καταστήματα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Γιατί στεκόμαστε σε αυτό που είπε ο Φώτης από τη στιγμή που...» - Το σχόλιο του Κώστα Τσουρού για Σεργουλόπουλο και Λιάγκα 

Με το θέμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος κι όσα ανέφερε για το διαχωρισμό των παιχνιδιών στα καταστήματα ασχολήθηκε σήμερα 3/1 η ομάδα του Mega Καλημέρα.

«Σκέφτηκα, τι κρίμα ένα αγοράκι να μην πάρει μια κούκλα στα χέρια του ή ένα καρότσι να το σπρώξει και του αποκλείεις στο μέλλον να γίνει ένας καλός μπαμπάς. Έχουμε βάλει ότι το αγοράκι θα μεγαλώσει χωρίς να καταλάβει ότι μπορεί να γίνει ένας καλός μπαμπάς, ότι θα βοηθήσει τη γυναίκα του την οικογένειά του, να αλλάξει ένα μωρό», είχε πει μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής και ο ηθοποιός στην συνέντευξή του (δείτε εδώ περισσότερα).

Μάλιστα, η εκπομπή στάθηκε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του, με τον Κώστα Τσουρό να παίρνει θέση και να τοποθετείται προσωπικά.

«Το να είναι μία Barbie και ένα αυτοκινητάκι δίπλα – δίπλα δεν είναι κακό. Θα χαθούν φαντάζομαι και οι υπάλληλοι και τα παιδιά... Εγώ που δεν έτυχε να σπρώξω ένα καρότσι όταν ήμουν μικρός, έσπρωξα κατευθείαν ένα καρότσι ως πατέρας, έγινα κακός πατέρας; Είμαστε κάποιοι οι οποίοι δεν έτυχε να παίξουμε με Barbie, όχι ότι ήταν κακό να παίξουμε με Barbie αλλά δεν έτυχε… Το λέω για έναν πατέρα με τον οποίο έχουμε συναντηθεί μια – δυο φορές, ένας εξαιρετικός πατέρας ο Φώτης Σεργουλόπουλος με μεγάλη τρυφερότητα, αλλά τι σημαίνει, όσοι δεν παίξαμε με Barbie δεν θα γίνουμε καλοί πατεράδες;», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Γιώργου Λιάγκα.

Το σχόλιο του Κώστα Τσουρού για Σεργουλόπουλο - Λιάγκα

«Παιδιά εγώ αυτή τη συζήτηση δεν την καταλαβαίνω πραγματικά. Ούτε αυτό που είπε ο Φώτης καταλαβαίνω ούτε αυτό που είπε ο Γιώργος. Τι σχέση έχει το αν παίζεις με κούκλες με το αν θα γίνει καλός πατέρας; Το ότι ο Φώτης το έθεσε ως μία παράμετρο της υπόθεσης όντως. Αλλά γιατί στεκόμαστε σε αυτό που είπε από τη στιγμή που όλοι συμφωνούμε πως δεν ισχύει; Αντιληφθήκαμε όλοι ότι ο Φώτης έκανε μία κουβέντα βάσει των δικών του βιωμάτων κι ενδεχομένως βάσει του τι θα ήθελε αυτός. Ο Φώτης μπορεί να ήθελε να μην υπάρχει στα καταστήματα διαχωρισμός, όπως και δεν υπάρχει. Ε τι να κάνουμε τώρα, αφού δεν είναι έτσι;

Μπορούμε να αφήσουμε τους γονείς να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά, όπως θέλουν; Ένας γονιός ξέρει για το παιδί του πως θέλει να το μεγαλώσει και αν το διαπαιδαγωγήσει. Πολλοί κάνουν και λάθη φυσικά και προφανώς πρέπει να υπάρχουν μηνύματα για να δίνουν το ερέθισμα στους γονείς για να ξέρουν τι είναι πιο αποδεκτό ή όχι. Κι αυτό που λες εσύ Φλορίντα μου ότι παίζει ο Κωνσταντίνος με τα καλλυντικά και τις κούκλες της Μαίρης και δεν έχω ανησυχήσει κι έτσι πρέπει να είναι. Από την άλλη αν ένας γονιός το βλέπει και θεωρεί ότι μπορεί αυτό να μην είναι αποδεκτό και κάνει παρατήρηση στο παιδί του κι αυτό για εμένα είναι αποδεκτό. Δεν είναι κάτι το οποίο διαμορφώνει τόσο έντονα την προσωπικότητα του παιδιού το τι παιχνίδι θα παίξει. Αυτό λέει ο Γιώργος Λιάγκας, ότι εμείς που δεν παίξαμε με κούκλες σημαίνει ότι στη μετέπειτα πορεία μας ήμασταν κακοί πατεράδες; Δεν διαμορφώνει το αν θα παίξει ένα παιδί με κούκλα ή βαφτεί με καλλυντικά στα 5 του…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσουρός.