Ασύλληπτος θρήνος για τον ηθοποιό Χάρη Μαυρουδή - Ανακοίνωσε την κηδεία του πατέρα του, Νότη

Η συγκινητική ανάρτηση του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως ο Νότης Μαυρουδής γνωστός συνθέτης, κιθαριστής και ραδιοφωνικός παραγωγός έφυγε από τη ζωή. Ο τραγικός θάνατος του σημειώθηκε χθες 3/1 το βράδυ κατά την διάρκεια εργασιών στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το Magnisianews o άτυχος καλλιτέχνης ενώ είχε έρθει για διακοπές στο σπίτι του στην Κουκουράβα, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, ίσως για να διορθώσει κάτι, αλλά πιθανόν έχασε την ισορροπία του ή ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο 77χρονος έπεσε από ύψος τριών μέτρων πάνε σε πέτρα με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα! Η σύζυγός του, μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 20.45, κινητή μονάδα με γιατρό πήγε στο σημείο, αλλά ο άτυχος συνθέτης ήταν γεμάτος αίμα και ήδη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η ζωή του και η ανάρτηση του γιου του για την κηδεία

«Είναι αλήθεια πως η μητέρα μου ήταν πολιτική κρατούμενη και τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα μέσα στις φυλακές. Καταδικάστηκε γιατί η οικογένεια έκρυβε έναν αντιστασιακό της εποχής εκείνης, μιλάμε για το ’44 στα Δεκεμβριανά. Την συνέλαβαν, την πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες και την έκλεισαν στις φυλακές Αβέρωφ. Η μητέρα μου ήταν έγκυος σε μένα. Υπήρχαν άλλα τρία παιδιά, εκτός από μένα, τα οποία τα κράτησαν οι θείες μου με τον πατέρα μου και η μάνα μου με πήρε μαζί της. Με γέννησε στο σπίτι, όπου και την άφησαν με την συνοδεία βέβαια αστυνομίας».

«Γεννήθηκα και μετά από μερικές ημέρες ξαναμπήκε στο κελί και με πήρε μαζί της για να με θηλάσει και να μου προσφέρει όλα τα πρώτα βοηθήματα. Δεν έχω και δεν είχα κανέναν λόγο να εκμεταλλευτώ τον ηρωισμό της μητέρας μου» είχε πει ο Νότης Μαυρουδής σε παλαιότερη συνέντευξη του...

Τότε κανείς δεν γνώριζε πως θα έβρισκε τόσο ξαφνικό θάνατο. Ο γιος του, ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής (δείτε τι είχε πει για τις καταγγελίες) ανακοίνωσε την κηδεία του μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

«Αν κάτι χαρακτήριζε τον πατέρα μας ως άνθρωπο, ήταν η καλοσύνη του, το ήθος και η σεμνότητά του. Με τον ίδιο σεμνό τρόπο σας ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατό του. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο Χαλάνδρι τις επόμενες ημέρες. Η γυναίκα του Βάσω, τα παιδιά του Ροδή και Χάρης και τα εγγόνια του Ιάσονας, Αριάδνη, Έλλη και Οδυσσέας».