Βαρύ το κλίμα στο Happy Day: «Θερμά συλλυπητήρια» - Ανακοίνωσε το θάνατο ο Δήμος Βερύκιος

Έφυγε από τη ζωή ένα σημαντικό πρόσωπο...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βαρύ το κλίμα στο Happy Day: «Θερμά συλλυπητήρια» - Ανακοίνωσε το θάνατο ο Δήμος Βερύκιος

Με μια πολύ δυσάρεστη είδηση ξεκίνησε την στήλη του σήμερα 4/1 στο Happy Day ο Δήμος Βερύκιος. Ο δημοσιογράφος του ALPHA που βγαίνει καθημερινά στην εκπομπή και μεταφέρει τις ενημερωτικές εξελίξεις της επικαιρότητας, μετέφερε το θάνατο ενός πολύ σπουδαίου προσώπου.

Χθες 3/1 έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που έχει χαρίσει σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα...

Βαρύ το κλίμα στο Happy Day με τα λόγια του Δήμου Βερύκιου για το θάνατο του...

Τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στη φυλακή δίπλα στη μητέρα του, που ήταν πολιτική κρατούμενη. Το 1958 ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και πήρε το δίπλωμα το 1969 με Άριστα.

Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου του ανατέθηκε η έδρα κλασικής κιθάρας στη Scuola Ciciva di Milano, στην οποία δίδαξε ώς το 1975. Το 1970 επίσης παρακολούθησε τα μαθήματα της Ακαδημίας Santiago de Compostella στην Ισπανία με τον Jose Tomas. Το 1975 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα και από αυτή τη χρονιά δίδαξε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο.

Τα έτη 1975, 1977 και 1979 έδωσε ρεσιτάλ στο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας του Esztergom της Ουγγαρίας. Το 1978 πήρε μέρος στο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτικού Τραγουδιού στο Ανατολικό Βερολίνο και στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στην Αβάνα της Κούβας. Ως συνθέτης και σολίστ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Κούβα).

Έχει κατακτήσει πολλά βραβεία, ενώ υπάρχουν πολλοί δίσκοι-σταθμοί στην δισκογραφία του (δείτε ποιος πολύ γνωστός ηθοποιός είναι ο γιος του).

«Στη δικιά μας την Βάσω Μαυρουδή τα θερμά συλλυπητήρια. Έχασε το Νότη Μαυρουδή 77 ετών. Έκανε εργασίες στο σπίτι και έπεσε. Η Βάσω δούλευε εδώ στον ALPHA για πάρα πολλά χρόνια και έφυγε από εδώ, συνταξιοδοτήθηκε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμος Βερύκιος (δείτε πότε και που θα γίνει η κηδεία του)

Τα συλλυπητήρια της έστειλε και η Σταματίνας Τσιμτσιλή, όπως και όλο το πάνελ της εκπομπής Happy Day.