Νότης Μαυρουδής: Στο φως της δημοσιότητας η ιατροδικαστική εξέταση - Όλη η αλήθεια για τον θάνατό του

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Θρήνος σκορπίστηκε με την ανακοίνωση για τον θάνατο του Νότη Μαυρουδή, καθώς όλα συνέβησαν πολύ ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας σοβαρό (δείτε εδώ πού και πότε θα γίνει η κηδεία του και ποια είναι η έκκληση του γιου του).

Ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι του στο Πήλιο την ώρα που συνέβη το μοιραίο. Φαίνεται πως έπεσε από ύψος τριών μέτρων, καθώς είχε ανέβει σε ένα ξύλο πάνω στα κάγκελα της αυλής του και μόλις πάτησε πάνω σε αυτό είτε ζαλίστηκε είτε έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι του.

Όλη η αλήθεια για τον θάνατο του Νότη Μαυρουδή

Η σύζυγός του κατέβηκε το καλντερίμι και τον είδε πεσμένο στο έδαφος. Μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, ούσα σε σοκ δηλαδή, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Κινητή μονάδα με γιατρό πήγε στο σημείο και βρήκε τον Νότη Μαυρουδή μέσα στα αίματα, όπου και διαπιστώθηκε πως είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Ήταν στο σπίτι του, στον παράδεισό του με τη γυναίκα του. Ετοιμαζόταν να φύγει και να γυρίσει στην Αθήνα. «Έφυγε» από το τίποτα. Απλά γλίστρησε και χτύπησε το κεφάλι του στην πέτρα».

«Εχθές το βράδυ βγήκε στην είσοδο του σπιτιού του, στην πρώτη αυλή και εκεί πιθανότατα σκόνταψε σε κάποιο αντικείμενο, ίσως σε κάποια καρέκλα που είχαν στην βεράντα, με συνέπεια να φύγει με ορμή πάνω στο ξύλινο κάγκελο, την κουπαστή, η οποία δεν άντεξε το βάρος του, ξηλώθηκε, έφυγε στο κενό, χτύπησε πέφτοντας από ύψος τριών μέτρων σε κάποιες πέτρες που αποτελούσαν το πάτωμα της δεύτερης αυλής. Τραυματίστηκε θανάσιμα» τόνισε ο δημοσιογράφος της εκπομπής T-Live, Χρήστος Στεφανής.

Η Τατιάνα Στεφανίδου συμπλήρωσε: «Είχε γραφτεί από χθες ότι ο άνθρωπος είχε βγει να κάνει κάτι εργασίες, ότι είχε βάλει ένα ξύλο και προσπάθησε να ανέβει πάνω του για να κάνει τις δουλειές του και διάφορα άλλα. Επειδή είχαμε μια επικοινωνία με την κα Μαυρουδή, τη συνάδελφο δημοσιογράφο μας εξήγησε ότι ο άνθρωπος είχε μαζέψει τα πράγματά του και ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω στην Αθήνα. Δεν βγήκε να κάνει καμία εργασία, γλίστρησε και έπεσε από το ένα επίπεδο στο άλλο. Αυτό που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του ήταν η κουπαστή».

Φως, ωστόσο, στις απορίες που δημιουργήθηκαν ύστερα από αυτά τα λεγόμενα, ήρθε να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση από την υπηρεσία της Λάρισας, που εξέδωσαν οι γιατροί που τον ανέλαβαν.

Σε αυτή αναφέρεται πως οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η αιτία θανάτου του. Ο συνθέτης γλίστρησε από ένα επίπεδο του σπιτιού στο άλλο και χτύπησε στο κεφάλι, σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία σημείωσε πως η πτώση έγινε από μεγάλο ύψος.