«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον...» - Σοκάρει η Κατερίνα Τσάβαλου

Ήταν πολύ μικρή...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον...» - Σοκάρει η Κατερίνα Τσάβαλου

Συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Πρωινό μας, παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 5/1 η Κατερίνα Τσάβαλου, μία ηθοποιός η οποία έχει περάσει αρκετά δύσκολα όσον αφορά την προσωπική της ζωή, αλλά και την καριέρα της, διότι έχει εξηγήσει και στο παρελθόν πως έχει περάσει κατάθλιψη, ενώ όσον σχετικά με το δεύτερο κομμάτι, έχει βιώσει πολύ άσχημες συμπεριφορές που αγγίζουν το όριο της παρενόχλησης (δείτε εδώ τι είπε για την οικονομική της εξαθλίωση).

«Έχω περάσει κατάθλιψη αλλά όχι βαριάς μορφής. Δεν πήρα δηλαδή φάρμακα, έκανα ψυχοθεραπεία και το πέρασα έτσι. Νομίζω ότι όλοι έχουμε περάσει... Την ψυχοθεραπεία την ξεκίνησα για τις κρίσεις πανικού και άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Τότε έπαιζα κάπου και δεχόμουν μια άσχημη συμπεριφορά – όχι μόνο εγώ, όλος ο θίασος – από έναν συνάδελφο πάνω στη σκηνή. Τελικά συνειδητοποίησα ότι αυτές τις κρίσεις πανικού τις πάθαινα από πολύ μικρή αλλά τις βάφτιζα αλλιώς.

Σκέφτηκα τότε να σηκωθώ να φύγω από τη δουλειά αλλά δεν ήθελα να πακετώσω και τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει με αυτόν τον άνθρωπο από τότε και ούτε πρόκειται. Όταν τελείωσε η παράσταση, του είπα ότι όπου βρεθώ και όπου σταθώ θα λέω για εκείνον. Είμαι και η μοναδική που πήρα όλα μου τα χρήματα από εκείνη τη δουλειά.

Στα 20 μου είχε προσπαθήσει κάποιος να με φιλήσει σε audition μέσα στο θέατρο. Ήμασταν μόνοι μας. Είχα πάει με φόρμες τότε.. Αλλά τότε αντέδρασα, έφυγα αμέσως… Και από τότε δεν συνεργάστηκα ποτέ με αυτόν τον άνθρωπο.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι όλοι αυτοί που έχουν ακουστεί ότι διέπραξαν όλα αυτά, είναι όλοι αμετανόητοι. Δεν έχει πει ένας μια συγγνώμη. Όλοι λένε ότι δεν έγινε τίποτα. Είναι όλοι οι άλλοι τρελοί. Δε ξέρω, εμένα με χαλάει αυτό. Και γίνονται και τόσα πράγματα που ειδικά σαν γονιός, δε μπορώ να τα διαχειριστώ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Η αποκάλυψη της Κατερίνας Τσάβαλου για την παρενόχληση που δέχθηκε

Μιλώντας, λοιπόν, στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού, η ίδια μίλησε για όσα έχει ζήσει στον χώρο του θεάτρου, ενώ αποκάλυψε πως έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και όταν ήταν πολύ πιο μικρή από έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να το φανταστεί.

Πρόκειται για τον γυναικολόγο της. Δεν μπορούσε να αντιδράσει, αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε. Αναφερόμενη στις παρενοχλήσεις, βέβαια, αποκάλυψε και για ποιο λόγο δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του ηθοποιού που της έκανε μπούλινγκ.

«Όταν έμεινα έγκυος και το ανακοίνωσα μου έλεγαν "εσύ; εσύ είσαι πολύ ροκάκι", αλλά πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια, αλλά πίστευα ότι δεν θα κάνω», είπε αρχικά και συμπλήρωσε πως ο έρωτας με τον σύζυγό της ήταν κεραυνοβόλος (δείτε εδώ την συγκινητική εξομολόγηση για την αποβολή της).

Όσον αφορά για τον γιατρό, εξήγησε: «Είχε γίνει όταν ήμουν μικρή, που είχα πρωτοξεκινήσει να πηγαίνω. Δεν ξαναπήγα, καταρχάς, πάγωσα αλλά σηκώθηκα και έφυγα».

Στη συνέχεια, δήλωσε την αιτία που κρατά το όνομα του ανθρώπου που την παρενοχλούσε στη δουλειά: «Δεν μπορώ να μιλήσω με όνομα, γιατί θα μου κάνει μήνυση» και συμπλήρωσε:

«Δεν τον έχω δει τώρα κάπου. Νομίζω κάνει κάποιες παραγωγές κρυφά, δεν ξέρω. Είχαν βγει πολλές γυναίκες και τον κατηγόρησαν με όνομα, απλά εγώ επειδή δεν ήταν σεξουαλικό και ήταν για το εργασιακό μπούλινγκ και στην παράσταση που ήμουν δεν ήθελαν να εμπλακούν οι άλλοι συνάδελφοι, ήθελαν να το αφήσουν πίσω παρόλο που γινόταν γενικότερα, μου είπε ο δικηγόρος μου ότι θα μπορούσε να μου κάνει μήνυση, οπότε γι' αυτό δεν μπορώ να πω όνομα».