Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Νότη Μαυρουδή - Σπαρακτικός ο επικήδειος του γιου του, Χάρη

Τραγούδησαν το “Πρωινό Τσιγάρο”

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η πολιτική κηδεία του Νότη Μαυρουδή πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, του οποίου η σορός θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα. Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου βρέθηκαν στην κηδεία για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγός του Βάσω και τα παιδιά του, Χάρης και Ροδή, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τους άνθρωπος - δείτε φωτογραφίες.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν η οικογένειά του και οι παριστάμενοι τραγούδησαν το πιο γνωστό τραγούδι του Νότη Μαυρουδή, το «Πρωινό Τσιγάρο».

κηδεία του Νότη Μαυρουδή

Ο Νότης Μαυρουδής σκοτώθηκε όταν γλίστρησε από ένα επίπεδο του σπιτιού στο άλλο και χτύπησε στο κεφάλι, σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία σημείωσε πως η πτώση έγινε από μεγάλο ύψος. Ο ίδιος θα έφευγε από την Κουκουράβα της Μακρινίτσας όπου διατηρούσε εξοχικό, για να επιστρέψει λίγες ημέρες αργότερα.

 κηδεία Νότη Μαυρουδή

Στην έξοδο, προπορεύθηκε της συζύγου του και όταν εκείνη κατέβηκε το καλντερίμι τον είδε πεσμένο στο έδαφος. Η σύζυγός του μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Κινητή μονάδα με γιατρό πήγε στο σημείο και βρήκε τον Νότη Μαυρουδή σε λουτρό αίματος. Όπως διαπιστώθηκε, ο συνθέτης είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο επικήδειος λόγος του γιου του Νότη Μαυρουδή

Ο επικήδειος του γιου του Χάρη “ράγισε” καρδιές και συγκίνησε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό του σε αυτή την δύσκολη στιγμή της οικογένειας του.