«Δεν μπορεί να υπάρχει καπνός χωρίς να...» - "Καταπέλτης" ο Τάσος Χαλκιάς για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν μπορεί να υπάρχει καπνός χωρίς να...» -

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Δύο στη 1, παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου 7/1 ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος μίλησε "ανοιχτά" για τον Πέτρο Φιλιππίδη, του οποίου η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη, παρόλο που ο ίδιος βρίσκεται ακόμα έξω (δείτε εδώ πού και με ποιους γιόρτασε τα γενέθλιά του), αλλά και για το κίνημα MeToo στην Ελλάδα γενικότερα.

Ο ηθοποιός, πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως τον θλίβει το γεγονός πως ο συνάδελφός του βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για τόσο αποτρόπαια εγκλήματα, διότι δεν το περίμενε ποτέ, ωστόσο υποστηρίζει πως δεν γίνεται να είναι ψέματα όλα όσα ακούγονται για εκείνον, εφόσον οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες είναι πολλές.

Οι δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Κατέθεσα στο δικαστήριο ότι η συνεργασία μου ήταν άψογη γιατί έτσι ήταν. Αν είχε γίνει αντικατάσταση θα το θυμόμουν γιατί θα την είχα τύχει και στις επόμενες παραστάσεις. Είναι κάτι που θα το ήξερα από την αρχή του ανεβάσματος. Αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει κατά τη διάρκεια του έργου, να προστίθεται δηλαδή κάποιος ρόλος στην πορεία.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συμβεί να υπάρχει ένα πρόσωπο ενοχλητικό κάτω στην πλατεία όταν εμείς εργαζόμαστε για να ανεβάσουμε ένα έργο. Δε συμβαίνει αυτό. Ποτέ κανείς δε μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει τις πρόβες παρά μόνο με ειδική άδεια του σκηνοθέτη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας τελειομανής άνθρωπος. Μπορώ να αφήσω το τέλειος στην άκρη και να βάλω μόνο το μανιακός με τη δουλειά μας. Είναι μανιακός. Αυτό συχνά πυκνά τον κάνει να υπερβαίνει κάποια όρια σε σχέση με συναδέλφους, ειδικά νεότερους που δεν καταλαβαίνουν. Πάνω σε μια διαδικασία της δουλειάς μπορεί να μην καταλάβεις κάτι και να εκνευρίσεις τον σκηνοθέτη. Αυτό μόνο μπορώ να καταθέσω.

Για τις ακραίες συμπεριφορές δεν γνώριζα κάτι. Αν πας με κάποιον για ένα ούζο και φύγετε και πείτε καληνύχτα δε μπορείς να ξέρεις τι κάνει μετά. Οπότε όχι, δε γνώριζα κάτι για τις ακραίες αυτές συμπεριφορές. Αν αθωωθεί, θα το σκεφτώ αν θα ξανασυνεργαστώ μαζί του», είχε πει σε προηγούμενη συνέντευξή του.

Αυτή τη φορά εξήγησε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος της εποχής μου που να μην έχει αρπαχτεί από το κίνημα του ρομαντισμού. Δεν αρκεί να είσαι ρομαντικός επειδή πας λουλούδια στην αγαπημένη σου. Ο ρομαντισμός είναι κάτι πιο ουσιώδες. Κάποτε ο έρωτας φεύγει και μένει η επικοινωνία με τον σύντροφό σου. Δεν πιστεύω στους γεροντοέρωτες. Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που δεν επηρεάστηκαν από αυτό που λέγεται επιτυχία.

Επιτυχία στην τηλεόραση σημαίνει τηλεθέαση. Ο ρόλος του Σάκη αγαπήθηκε πολύ και αγαπιέται ακόμα. Ακόμα και τώρα πηγαίνω περιοδείες με το θέατρο και ο κόσμος με φωνάζει Σάκη. Λόγω του ρόλου με έκαναν επίτιμο πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας των υδραυλικών».

Και συμπλήρωσε: «Με στεναχώρησε ο Πέτρος Φιλιππίδης, είναι κάτι αχώνευτο, κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου. Δεν μπορεί να υπάρχει καπνός χωρίς να υπάρχει το απολύτως τίποτα. Δεν θα ξεπεραστεί εύκολα η κοινωνική κατακραυγή. Είμαι ανεπιφύλακτα με το κίνημα metoo».