«Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν στη φυλακή και...» - Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη απολογία του ο Φιλιππίδης

«Ο γιος μου δούλεψε γκαρσόνι και μου έστελνε 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω στη φυλακή! Πεινάμε»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Αυτή την στιγμή γίνεται η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη για τις κατηγορίες για έναν βιασμό και τρεις απόπειρες εις βάρος συναδέλφων του. Ανάμεσα τις καταγγέλουσες βρίσκεται και η Λένα Δροσάκη (δείτε την κατάθεση της).

Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στην δίκη

«Όπως καταλαβαίνεται είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962 αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο ένα ρόλο…»

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

Συνεχίζοντας είπε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες».

Δίκη Φιλιππίδη απολογία

Και συνέχισε

«Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα κι έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές της γνωριμίας μας, πόσες εκδοχές τους βιασμού, τον έναν βιασμό τον ξέχασε! Τα ακούω όλα αυτά αδιαμαρτύρητα. Ήρθε η μητέρα της πρώτης καταγγέλουσας και είπε ότι την πήρα στη δουλειά για να γνωριστώ με τον Δημήτρη Μπάση. Εγώ τον ήξερα ήδη. Εμένα μου τη σύστησε ο Μπιμπίλας ως μια γυναίκα μόνη με ένα παιδί και οικονομικά προβλήματα. Την πήρα ως χάρη στον κ. Μπιμπίλα. Συνεργάστηκε μαζί μου 6 χρόνια. Κι έρχεται και λέει ότι την πρώτη χρονιά της έδειχνα τα γεννητικά μου όργανα. Κι αυτή η γυναίκα φέρνει την κόρη της να της μιλήσω για το θέατρο και να την πάω σε σχολή!».

Τότε γνώρισε την πρώτη καταγγέλουσα: «Τη θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια. Εγώ την έστειλα στη σχολή και ρώτησα τον ιδιοκτήτη αν μπορεί να κάνει και κάτι με τα δίδακτρα. Εγώ έκανα γύρω στα 4 μαθήματα στη σχολη. Όλα αυτά που λέγονται για γάμους τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Αυτά που είπε ένας φίλος της ότι περίμεναν απ’ έξω στο θέατρο να πει για το γάμο, τα άκουσα πρώτη φορά εδώ»

«Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου. Μου ζητούσε να τη σηκώνω στο μάθημα. Θεωρούσα ότι εκτίθεμαι και δεν μου άρεσε. Προσπαθούσα με ευγενικό τρόπο να της πως να μην το κάνει. Μιλούσα με τα αλλά παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγούμενου. Αν και το καμαρίνι της μητέρας της ήταν στον κάτω όροφο, έκοβε βόλτες πάνω. Ήταν ενοχλητικό. Δεν είχε λόγο να είναι εκεί. Απαντούσε σε συναδέλφους με προκλητικότητα. "Έχω τη μαμά μου εδώ. Μπορώ να έρχομαι". Κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα και είπα ως γενικότητα ότι δεν θα ήθελα να έρχονται άνθρωποι ξένοι στο θέατρο».

«Θα μου πει η κυρία Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κ.λπ Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στην Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν, κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…», είπε έντονα φορτισμένος και ξέσπασε σε κλάματα.

«Όσα αυτοκίνητα και να είχα εγώ δεν βίαζα, δεν τους βγαίνει…Ακούστηκε ότι είχα ένα αυτοκίνητο τόσο διαστημικό που δεν μπορούσε να βρει το πόμολο της πόρτας να ανοίξει.. Έρχεται η κυρία Παπούλια και λέει αυτά που λέει. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Την ενδιέφερε πολύ η δουλειά που της είχα προτείνει, θα την σκηνοθετούσα. Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχει δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν», ανέφερε - δείτε την κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια.