Δίκη Φιλιππίδη: Η εικόνα τους "κόβει" την ανάσα - Πιασμένες χέρι χέρι Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους & Αναστασοπούλου

Πολλοί ήταν οι ηθοποιοί που έδωσαν το παρόν στην απολογία του Πέτρου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: Η εικόνα τους

Η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη πραγματοποιήθηκε και ο ίδιος απολογήθηκε, κάτι που η Άννα Μαρία Παραχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου περίμεναν πολύ καιρό να συμβεί. Η κάμερα κάθε πρωινής εκπομπής βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τα γεγονότα και να ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη, ενώ η δικηγόρος του αποκάλυψε στο MEGA και στην κάμερα του καναλιού.

«Δύο χρόνια μετά ο Πέτρος Φιλιππίδης σπάει τη σιωπή του, σε μία ποινική διαδικασία που κράτησε 10 μήνες και άκουσε πάρα πολλά χωρίς ποτέ να απαντήσει σε όσα έχει ακούσει. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλη βλάβη στην υγεία του, έχει χάσει την ελευθερία του για ένα διάστημα και μην ξεχνάτε ότι είναι ένας άνθρωπος που λέει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχω κάνει οποιοδήποτε αδίκημα. Δεν είναι η αλήθεια του, είναι η αλήθεια που πραγματικά προκύπτει, όχι μόνο από την απολογία του. Πιστεύω πως θα του επιτρέψει και η υγεία του να είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που θα του τεθούν. Δε γνωρίζω αν θα ολοκληρώσει σήμερα την απολογία του».

Τι συνέβη έξω από την αίθουσα για την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Το παρόν στο δικαστήριο έδωσαν πολλοί ακόμα άνθρωποι του χώρου πέρα από τις τρεις ηθοποιού και ανάμεσά τους βρέθηκαν ο Μάριος Αθανασίου, η Τζένη Διαγούπη και η Εβελίνα Παπούλια. Η σύζυγος του κατηγορούμενου, Ελπίδα Νίνου, δεν θα μπορούσε να λείπει μία τέτοια μέρα, ωστόσο η εικόνα των Παπαχαραλάμους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου πιασμένες χέρι χέρι την ώρα που ανέβαιναν τα σκαλιά έκοψε την ανάσα στους παρευβρισκόμενους.

Στο πλευρό της τελευταίας βρέθηκε και ο σύντροφός της και πατέρας των παιδιών της, Φώτης Μπερνάντο.

Πέτρος Διλιππίδης απολογία

Ελπίδα Νίνου δίκη Φιλιππίδη

Τζένη Διαγούπη Δίκη Φιλιππίδη

Μάριος Αθανασίου δίκη Φιλιππίδη

Πηνελόπη Αναστασοπούλου Φώτης Μπερνάντο δίκη Φιλιππίδη

«Όπως καταλαβαίνεται είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962 αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο ένα ρόλο…»

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

Συνεχίζοντας είπε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες», ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτρο Φιλιππίδη κατά την απολογία του.