«Η θα είμαι δυστυχισμένη η...» - Βαρύ το κλίμα στο Πρωινό μας με την Δώρα Τσαμπάζη για το θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

«Ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην υγεία του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Η θα είμαι δυστυχισμένη η...» - Βαρύ το κλίμα στο Πρωινό μας με την Δώρα Τσαμπάζη για το θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Πρωινό μας βρέθηκε η σύζυγός του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο (δείτε εδώ ποιας μορφής). Το τελευταίο μήνυμα που γράφτηκε από τον ίδιο και δημοσιεύθηκε μετά το θάνατο του τσακίζει κόκκαλα.

«Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου.

Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια. Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι», έγραψε μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Τα συγκινητικά λόγια της συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρας Τσαμπαζη

Σήμερα, περίπου τρεις μήνες μετά το θάνατό του, ο σύζυγός του τσακίζει κόκαλα με τα λόγια της. Μίλησε πρώτη φορά σε πλατό εκπομπής για τα όσα έζησε αλλά και πως βιώνει την απώλεια του.

«Πιστεύαμε πολύ στην επιστήμη, στους ανθρώπους που ήταν δίπλα και μας βοηθούσαν, στην αλληλεγγύη. Δεν σταμάτησα ποτέ να ελπίζω, μέχρι τελευταία στιγμή και επειδή ο Αλέξανδρος ήταν ένας πολύ δυνατός οργανισμός περιμέναμε ένα τελευταίο φάρμακο να εγκριθεί από τον ΕΟΦ και καθυστέρησε πάρα πολύ. Μέχρι την Πέμπτη το πρωί υπογράφαμε χαρτιά», εξομολογήθηκε.

Όσον αφορά για τις τελευταίες του ώρες: «Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην υγεία του, τον τελευταίο καιρό. Όμως ήταν αποφασισμένος ότι το τέλος θα το γράψει αυτός, όπως και έκανε. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα».

«Είναι επιλογή της ζωής από εδώ και πέρα. Θα επιλέγω να είμαι δυστυχισμένη για τα υπόλοιπα χρόνια, για το υπόλοιπο της ζωής μου γιατί έχασα για εμένα τον πιο υπέροχο άνθρωπο που γνώρισα ή να είμαι ευτυχισμένη γι’ αυτά τα 10 χρόνια που ζήσαμε. Επιλέγω το δεύτερο. Να κρατήσω τις υπέροχες στιγμές και να συνεχίσω κρατώντας αυτές ως φυλακτό. Νιώθω γεμάτη, προλάβαμε και τα είπαμε όλα», είπε από καρδιάς και λίγη ώρα μετά έκανε μια συγκινητική ανάρτηση.