"Αναταραχή" με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Όλη η αλήθεια

Οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το βράδυ της Τρίτης 10/1 ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών και σκόρπισε τεράστια θλίψη και θρήνος σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην οικογένειά του και στα αγαπημένα του πρόσωπα (δείτε εδώ την πολυτελή κατοικία του και το υπέρογκο ποσό που πλήρωνε). Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την περίοδο που νόσησε με κορωνοϊό. Αυτές τις ημέρες βρισκόταν στο νοσοκομείο και ενώ είχε βγει από την εντατική, η κατάληξή του ήταν δυσάρεστη.

Το πρωί της Τετάρτης 11/ θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για εκείνον και συγκεκριμένα για την κηδεία του καθώς έχει δημιουργηθεί το ερώτημα εάν η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι. Το θέμα χειρίζεται, εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ στη σύσκεψη αναμένεται να μετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Τι θα συμβεί με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο αλλά δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει κάποια άλλη τιμή, κατώτερης βαθμίδας, ως ορίζει ο νόμος, και αν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στη σορό.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος θα ενταφιαστεί στο Τατόι, εκτός αν ορίσει διαφορετικά η οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί ενταφιάστηκε και η βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία πέθανε το 1981, σε πολύ πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες και με νωπές τις μνήμες του δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό.

Ο τέως βασιλιάς τα τελευταία χρόνια έκανε ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις ενώ μετακινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο, όπως και τον είχαμε δει στον γάμο του γιου του, Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ στη στην Μητρόπολη Αθηνών τον Οκτώβριο του 2021.

Αυτή ήταν και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση συγκεκριμένα, στις 19 Οκτωβρίου όπου τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του Secret σε γνωστό καφέ της Αθήνας.

Τον συνόδευαν η σύζυγός του, Άννα Μαρία, καθώς και οι αδελφές του, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και η Ειρήνη. Οι τέσσερίς τους απόλαυσαν τη βόλτα με τη βασιλική οικογένεια να αποχωρεί λίγο αργότερα από το κεντρικό κατάστημα εστίασης, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου. Ο τέως βασιλιάς καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, µε ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για οξυγονοθεραπεία.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος εμφάνιση

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος τελευταία εμφάνιση