Χαμός στη δίκη με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Μίλησε για οργανωμένο σχέδιο και κατήγγειλε τον δικηγόρο καταγγελλουσών

«Είμαι άπιστος, βιαστής δεν είμαι» φώναζε στην αίθουσα ο ηθοποιός! Η εμπλοκή του ονόματος της Παπαχαραλάμπους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Συνεχίζεται σήμερα 13/1 η δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για μία πράξη βιασμού και δύο απόπειρες. Η Λένα Δροσάκη με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να είναι παρούσες όταν ανακοινωθεί η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση του (διαβάστε εδώ την απολογία του ηθοποιού).

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά μέσω της συνηγόρου του Κικής Πακιρτζίδου. Η δικηγόρος του σημείωσε ότι θα εισφέρει έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του μόλις χθες και τα κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή προκειμένου να αποφασίσει και τελικά έκανε αποδεκτό το αίτημα του ηθοποιού.

Ο κακός χαμός στη δίκη Φιλιππίδη

«Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Φιλιππίδης θέλοντας να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του περί οργανωμένου σχεδίου.

Όπως συμπλήρωσε η συνήγορος του Κική Μπακιρτζίδου έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μιντζια: «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σαιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σαιτ mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα. Πακιρτζίδου.

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός ειναι ο κατηγορούμενος, αυτός ηταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επι 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη», είπε ο κ. Μίντζιας. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο Πέτρος Φιλιππίδης με μία μαραθώνια απολογία που ξεπέρασε τις οκτώ ώρες, άλλοτε με κλάματα, άλλοτε με οργισμένα ξεσπάσματα αρνήθηκε το κατηγορητήριο και απέδωσε τις καταγγελίες σε οργανωμένο σχέδιο συναδέλφων του να τον τελειώσουν από το θέατρο.

«Δεν είμαι βιαστής. Κάντε ό,τι θέλετε. Από την μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δεν θα με βγάλουν ποτέ! Ό,τι κι αν γίνει!», ανέφερε σε υψηλούς τόνους, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε: «Είμαι χορτάτος από αγάπη θαυμασμό, έρωτα, δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Είμαι άπιστος, βιαστής δεν είμαι. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο».

Υποστήριξε ότι οι καταγγέλλουσες στράφηκαν εναντίον του για να τον εκδικηθούν, επειδή δεν τις πήρε στη δουλειά και επέμεινε ότι με δύο από αυτές είχε επαφές που ήταν συναινετικές. Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης η δίκη θα μπει στην τελική ευθεία. Σε επόμενες συνεδριάσεις θα αγορεύσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι θα αποσυρθούν για διάσκεψη, προκειμένου να εκδώσουν την ετυμηγορία τους.