«Η ΕΡΤ προσπαθεί φιλότιμα να βρει...» - Η αποκάλυψη του Νίκου Πορτοκάλογλου για το "Μουσικό Κουτί" και την διακοπή του

Η ανάρτηση του στο Facebook

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(ert.gr)
(ert.gr)

Η είδηση της διακοπής του προγράμματος του Νίκου Πορτοκάλογλου από την συχνότητα της ΕΡΤ, «Μουσικό Κουτί» έγινε γνωστή πριν από λίγες μέρες, κάτι που προκάλεσε μια θέλλα αντιδράσεων. Γενικά η μουσική εκπομπή του τραγουδιστή έχει ξανα προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν (δείτε εδώ τον λόγο), αλλά αυτή την φορά έριξαν ευθύνη στο κανάλι, κάτι που διέψευσε ο ίδιος.

Ο ίδιος ο Νίκος Πορτοκάλογλου με μία ανάρτηση στο instagram λοιπόν έκανε γνωστό στο κοινό, πως φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά για το Μουσικό κουτί, παραθέτοντας παράλληλα και τα συναισθήματα του για την απόφαση αυτή.

«Το ταξίδι μου στην μουσική ήταν πάντα μια επικίνδυνη και συναρπαστική περιπέτεια γιατί ήθελα να περιέχει το πάθος μου για την παράδοση και την πρωτοπορία, για το ροκ και τα λαϊκά, για το τοπικό και το παγκόσμιο. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως αυτό το όραμα θα αποτυπωνόταν τελικά σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Εδώ είναι το ταξίδι λοιπόν, φίλες και φίλοι, στο Μουσικό Κουτί για τρίτη και τελευταία χρονιά. Ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη και την στήριξη!», έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Η νέα ανάρτηση του Νίκου Πορτοκάλογλου για το "Μουσικό Κουτί"

Ο τραγουδοποιός απάντησε σε όλα όσα γράφονται και λέγονται ότι η εκπομπή «κόβεται» εξηγώντας ότι ήταν δική του απόφαση να σταματήσει και μάλιστα την έχει λάβει εδώ και καιρό.

«Λοιπόν, φίλες και φίλοι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα:

1) Το Μουσικό Κουτί δεν σταματάει τώρα αλλά στο τέλος της τρίτης σεζόν δηλ τον Ιούνιο.

2) Το Μουσικό Κουτί δεν «κόβεται» από την ΕΡΤ, αντίθετα η ΕΡΤ προσπαθεί φιλότιμα να βρει τρόπο να συνεχιστεί.

3) Η σχέση μου με την ΕΡΤ ήταν και είναι άψογη όπως και η σχέση με τους εξαιρετικούς μου συνεργάτες που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εκπομπή.

4) Η απόφαση μου για το τέλος της εκπομπής έχει παρθεί από το περασμένο καλοκαίρι γιατί απλούστατα αισθάνομαι πως με την τρίτη σεζόν ολοκληρώνεται αυτός ο απίστευτα δημιουργικός (και εξαντλητικός) κύκλος και θέλω πάση θυσία να αποφύγω την ανακύκλωση.

Τα τραγούδια είναι καλό να τελειώνουν πριν τα βαρεθείς και το Μουσικό Κουτί είναι το πιο μεγάλο και πιο ομαδικό τραγούδι που έχω γράψει μέχρι τώρα. Του αξίζει λοιπόν να κάνει φινάλε στην κορύφωση του!
Υ.Γ. Τι να πω για τα θερμά σας λόγια και για όλη αυτή την αγάπη; Ευχαριστώ από καρδιάς και ανταποδίδω!»