Στο πειθαρχικό ο Αλέξης Κούγιας μετά από καταγγελία - Τι συνέβη

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το όνομα του Αλέξη Κούγια βρίσκεται στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των υποθέσεων που έχει αναλάβει προς υπεράσπιση, από τη μία πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου και από την άλλη του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι δηλώσεις του κατά καιρούς έχουν δημιουργήσει κόντρες και ανοιχτά μέτωπα με πολλά πρόσωπα της δημοσιότητας και αυτή τη φορά ο ίδιος θα βρεθεί στο δικαστήριο για να αναλάβει την ευθύνη του για τα λεγόμενά του.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως ο δικηγόρος πρόσφατα αποκάλυψε πως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας το οποίο τον έχει ανησυχήσει, σοκάροντας τους τηλεθεατές την ώρα που τον παρακολουθούσαν, αλλά και όλο τον κόσμο (δείτε εδώ την παρέμβασή του στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού που τον φώναζε "κατίνα").

«Την παραμονή της χειρουργικής μου επέμβασης αγόρευα όρθιος για 12 ώρες, δύο ημέρες για την υπόθεση Λιγνάδη, Η ζωή είναι πολύ όμορφη και ας είναι γεμάτη λύπες. Θέλουν όλοι να ζήσουν. Να ξέρετε… Και εγώ θέλω να ζήσω. Έχω μικρά παιδιά και θέλω να μεγαλώσουν. Και θα τα μεγαλώσω. Είμαι φτιαγμένος από πλουτώνιο», αποκάλυψε συγκεκριμένα.

Στο πειθαρχικό μετά από καταγγελία ο Αλέξης Κούγιας

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, λοιπόν, ο ίδιος θα βρεθεί ενώπιων της Δικαιοσύνης την Τετάρτη 18/1 ύστερα από κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει που χαρακτηρίζονται από το Σωματείο Στήριξης Διεμφυλικών ως «τρανσφοβικές» και «άκρως ρατσιστικές». Εκεί θα βρεθεί για να συζητήσει, μάλιστα, στο πειθαρχικό η καταγγελία του.

«Αύριο Τετάρτη 18, Ιανουαρίου 2023 στις 16:00 θα είμαστε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όπου θα συζητηθεί στο πειθαρχικό η καταγγελία που είχαμε υποβάλει ως σωματείο υποστήριξης Διεμφυλικών κατά του δικηγόρου, μέλος του Δ.Σ.Α κύριο Αλέξη Κούγια, έπειτα από απαράδεκτες αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του.

Η διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των συνάνθρωπων μας αποτελεί μέρος της αποστολής και του Σ.Υ.Δ και ιδιαίτερα η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των προσώπων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου», έγραφε η ανακοίνωση του Σωματείου.