Δύσκολες ώρες για τη Ναταλία Δραγούμη - Βαρύ πένθος στην οικογένειά της

Η σπαρακτική ανάρτησή

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια πολύ δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για τη Ναταλία Δραγούμη, η οποία αν και έχει πολύ αισιόδοξη ματιά στη ζωή την Πέμπτη 19/1 έκανε μια πολύ θλιβερή ανάρτηση στο προφίλ της στο instagram.

Η ηθοποιός γενικότερα διατηρεί πολύ καλή σχέση με τα social media και συχνά επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο με το κοινό της και έτσι αυτή τη φορά φρόντισε να γνωστοποιήσει το πένθος, που τη συγκλόνισε.

Ο λόγος για το θάνατο του πατέρα της Ναταλίας, τον Μάρκο Δραγούμη πολύ γνωστός στο χώρο της μουσικής, οποίος έφυγε από τη ζωή με την κόρη του να ανακοινώνει πληροφορίες για την κηδεία του.

Να θυμίσουμε εδώ, πως ο Μάρκος Φ. Δραγούμης (γεν. 1934) είναι Έλληνας μουσικολόγος και βυζαντινολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και είναι γιος του Φίλιππου Δραγούμη, βουλευτή και υπουργού, και της Έλενας Βαλαωρίτη. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη.

Από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Είναι υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών, άρθρων, βιβλίων και δίσκων. Το 1991 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην μουσική ενώ το 2008 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών (δείτε εδώ τη σοκαριστική παρενόχληση που δέχτηκε η Δραγούμη από οικογενειακό φίλο).

Η θλιβερή ανάρτηση της Ναταλίας Δραγούμη

«Σήμερα το πρωί… έφυγε ο πατέρας μας Μάρκος Φ. Δραγούμης. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 11πμ στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών», έγραψε η Ναταλία Δραγούμη στην ανάρτησή της.

Δραγούμη πένθος