«Μακάρι να με ευλογήσει να...» - Η Βογιατζάκη αποθέωσε τον Κιμούλη λίγο μετά τις καταγγελίες στο όνομά του

Τον θαυμάζει όσο κανέναν άλλον

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Σοφία Βογιατζάκη παραχώρησε δηλώσεις στο περιοδικό Λοιπόν, με την ίδια να κάνει αναλυτική αναφορά σε ένα αμφιλεγόμενο - τα τελευταία χρόνια - πρόσωπο του θεάτρου.

Ο λόγος για το συνάδελφο της, Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος κατηγορήθηκε για κακοποιητική συμπεριφορά στα πλαίσια του Metoo, ωστόσο ο νόμος έχει κρίνει για εκείνον, αφού σήμερα εργάζεται κανονικά (δείτε εδώ τις δηλώσεις του Αθερίδη για τον Κιμούλη, που προκάλεσαν ντόρο).

Η Βογιατζάκη αν και δεν έχει συνεργαστεί μαζί του τον αξιολογεί με βάση το ταλέντο του και τη μέχρι σήμερα δράση του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο.

«Έχω μεγάλο έρωτα με τον Γιώργο Κιμούλη, με την έννοια ότι θεωρώ ότι είναι ο σπουδαιότερος Έλληνας ηθοποιός. Οι άνθρωποι όταν κακοποιούνται πρέπει να μιλάνε, είμαστε πάντα με τους ανθρώπους που δέχονται την κακοποίηση και πρέπει να το σταματάμε.

Τα κακώς κείμενα πρέπει να τα διορθώνουμε μέσα στην οικογένεια και όχι να βγάζουμε την οικογένεια βούκινο στα κανάλια. Δεν είναι αυτός ο τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά η δικαιοσύνη που το έχει αναλάβει. Είναι τρομακτικό άνθρωποι να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και άλλοι άνθρωποι να πηγαίνουν να τους δίνουν μια κλωτσιά για να πανσέ παρακάτω», είχε πει η Σοφία Βογιατζάκη.

Μέσα από νέες δηλώσεις, που παραχώρησε η Βογιατζάκη στο περιοδικό Λοιπόν αναφέρθηκε ξανά στον Κιμούλη και αυτή τη φορά όχι μόνο τον αποθέωσε, αλλά αποκάλυψε και την επιθυμία της να συνεργαστούν σε κάποια δουλειά.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Βογιατζάκη για το Γιώργο Κιμούλη

Υπάρχει πρόσωπο που θέλατε να συνεργαστείτε αλλά δεν έγινε;

Τα μεγαλύτερα όνειρα μου έχουν εκπληρωθεί. Έχω κάνει υπέροχες συνεργασίες και πάντα το όνειρό μου ήταν αυτό και όχι οι ρόλοι. Ο άνθρωπος που θαυμάζω και εκτιμώ από 10 ετών είναι ο Γιώργος Κιμούλης και μακάρι η ζωή να με ευλογήσει να δουλέψω μαζί του.

Η επιστροφή του στο θέατρο μετά την παύση που έκανε λόγω και της δικαστικής διαμάχης που είχε πώς σας φάνηκε;

Είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψε γιατί μου αρέσει να τον βλέπω πάνω στη σκηνή. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το θέατρο από το Α ως το Ω και είναι μαγικός όταν μιλάει για το θέατρο. Μία συνεργασία μαζί του είναι 40 σεμινάρια υποκριτικής ταυτόχρονα. Έχω χαρεί πολύ.

Βογιατζάκη