«Παλιά με αγαπούσε, τώρα δεν ξέρω τι...»: "Λύγισε" στον αέρα του "Πρωινό" ο Γιώργος Λιάγκας όταν αναφέρθηκε στην Αναστασοπούλου

Τι συνέβη;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Παλιά με αγαπούσε, τώρα δεν ξέρω τι...»:

Το πρωί της Παρασκευής (20/1) στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινό» ο Γιώργος Λιάγκας, έδωσε απάντηση στις αναρτήσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου. Η ηθοποιός, είχε αναφερθεί στα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών και ο παρουσιαστής της εκπομπής ήθελε να κάνει τις δικές του δηλώσεις και να αναφερθεί στην σχέση, που έχει με την ίδια.

Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1, είχε ξανα αναφερθεί στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου, με αφορμή της συνέντευξη που είχε δώσει μετά την τελευταία εξέλιξη, της δικαστικής της διαμάχης με τον Πέτρο Φιλιππίδη (δείτε εδώ τις εξελίξεις).

Μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή στον «Pride», η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά αναφορικά με την πρόταση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη και σχολίασε τις δηλώσεις του Θοδωρή Αθερίδη που τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Γιώργου Κιμούλη στο θέατρο. Να σου θυμίσουμε, ότι η κα Στέλλα Στόγια πρότεινε αθώωση λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ενοχή του ηθοποιού για τις δύο απόπειρες.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Βγαίνουν άνθρωποι, καταγγέλλουν κακές συμπεριφορές και υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που λένε και κάτι. Και καλά που λένε και κάτι, το να γυρνάνε τη μπιφτέκα είναι που με τρελαίνει εμένα. Βγαίνει η Σοφία Μπεκατώρου και κάνει τις καταγγελίες, βγαίνει ο κ. Αθερίδης και λέει «μπράβο, τολμηρή» αλλά δεν περίμενε ότι θα βγαίναμε κι εμείς στον δικό μας τον χώρο να πούμε «παιδιά, κάπου λίγο ώπα».

Πειράξαμε προφανώς ευαίσθητες χορδές και φίλους φίλων κι από εκεί και πέρα σταμάτησαν τα καλά λόγια. Και λες «οκ, δεν σε συμφέρει, δεν θες να κοιτάς τις διαμάχες, αλλά δεν συμβαίνει κάπου μακριά από σένα. Συμβαίνει μέσα στον χώρο όπου εργάζεσαι και το να βγαίνεις και να λες «τεράστια χαρά έχω για τον Γιώργο Κιμούλη, που είναι φίλος μου, που έχει δει όλες μου τις παραστάσεις», θα επικαλεστώ μόνο μία ατάκα που είπε ο μεγάλος Τσαφούλιας, «δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης, αν δεν έχεις υπάρξει σπουδαίος άνθρωπος».

Μετά την προβολή του βίντεο, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Καταρχήν, «ούσα μέλος της δίκης» και όχι «όντας», γιατί το όντας είναι αρσενικό και το ούσα θηλυκό. Λένε για τους δημοσιογράφους ότι μιλάνε κακά ελληνικά, καμιά φορά μιλάνε και οι ηθοποιοί που υποτίθεται ότι είναι πιο μορφωμένοι τελειώνοντας δραματικές σχολές.

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα και τον κρίνει αθώο, θα είναι αθώος για το αδίκημα αυτό. Αν αθωωθεί κάποιος έστω και λόγω αμφιβολιών, αθώος είναι. Δεν θα τον κρίνουμε εμείς μετά ως κοινωνία ολίγον ένοχος επειδή το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών. Μην τρελαθούμε τώρα δηλαδή. Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι μόλις αποφασίσει κάτι η δικαιοσύνη, θα το αποδεχτούμε».

Τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

«Έχω μία μεγάλη απορία, που πραγματικά τη ρωτάω δημόσια στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που παλιά με αγαπούσε πάρα πολύ και τώρα δεν ξέρω γιατί δε με αγαπάει… Νομίζω ότι δεν με αγαπάει, να μου το πει να το μάθω κι εγώ γιατί παλιά όταν ερχόταν σε συνεντεύξεις και μέναμε εκτός αέρα, μου έλεγε τα καλύτερα πραγματικά.

Τώρα δεν ξέρω τι έχει αλλάξει. Τέλος πάντων… Έχω μία απορία, η οποία είναι η εξής: λέει η Πηνελόπη ότι δεν θα διστάσει να έρθει σε αντιπαράθεση με όλο το ελληνικό θέατρο που σημαίνει και αυτό μου κάνει απορία, ότι ένα κομμάτι του ελληνικού θεάτρου στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ή είχαν κακοποιητικές συμπεριφορές; Γιατί για μένα αυτό είναι το θέμα, αυτό είναι το αδιανόητο Πηνελόπη μου.

Αν πραγματικά το γνωρίζεις και δεν το λες αυθαίρετα, είναι μεγάλο θέμα κι οφείλεις κι εσύ τα άλλα κορίτσια και αγόρια που γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα -αφήστε τους βιασμούς, αυτά είναι για τα δικαστήρια- και αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές και δεν τα λες, να βγεις/να βγείτε να τα πείτε. Εμείς εδώ είμαστε για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε.

Για να λες εσύ ότι “θα τα βάλω με όλο το ελληνικό θέατρο” σημαίνει ότι υπάρχει ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι του ελληνικού θεάτρου που ανθίσταται» είπε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου.