Μετά τη συνεργασία με τον Κανάκη έζησε τον γολγοθά - Δείτε πώς είναι σήμερα ο Βασίλης Πιπέρης από τους ΑΜΑΝ

Φωτογραφία!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μετά τη συνεργασία με τον Κανάκη έζησε τον γολγοθά - Δείτε πώς είναι σήμερα ο Βασίλης Πιπέρης από τους ΑΜΑΝ

Το ΑΜΑΝ έγραψε μοναδική ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, σε μια μοναδική ιδέα των Αντώνη Κανάκη και Σωτήρη Καλυβάτση, που ξεχώρισε ως μια από τις κορυφαίες σατιρικές εκπομπές όλων των εποχών.

Η εκπομπή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 1996 στο Mega, με παρουσιαστές τους κολλητούς φίλους Κανάκη, Καλυβάτση και Παραρά. Όμως μετά από τον ξαφνικό θάνατο του τελευταίου, η εκπομπή αναβλήθηκε μέχρι την άνοιξη, όπου ξεκίνησε με παρουσιαστές τους δυο πρώτους.

Τον Παραρά δεν τον αναπλήρωσε κανείς, μετά από κοινή απόφαση των δύο φίλων. Εικάζεται από τους οπαδούς ότι Α.Μ.Α.Ν. σημαίνει «Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς» αν και οι δημιουργοί της εκπομπής έχουν αναφέρει πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή τους.

Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα τη Τετάρτη 14 Μαΐου του 1997 και ολοκληρώθηκε τη Τρίτη 8 Ιουλίου του 1997. Η επιτυχία της εκπομπής οδήγησε σε δεύτερο κύκλο επεισοδίων, όμως το φθινόπωρο του 1997 ο ΑΝΤ1 κερδίζει με μεταγραφή τους ΑΜΑΝ και τους εντάσσει στο δυναμικό του γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία για ακόμα 3 σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2000.

Έπειτα, οι Κανάκης-Καλυβάτσης μαζί με τον Γιάννη Σερβετά αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους τη νέα σεζόν με την εκπομπή Τα Καθάρματα, η οποία αργότερα μετονομάστηκε ΑΜΑΝ Τα Καθάρματα, με τον Καλυβάτση χρόνια μετά να αναφέρει το λόγο που τελείωσε η εκπομπή.

Ένας ηθοποιός, που ξεχώριζε τότε στο ΑΜΑΝ από τους συνεργάτες της εκπομπής, ήταν ο Βασίλης Πιπέρης, που μας πρόσφερε επίσης γέλιο με τη συμμετοχή του στα φοβερά σκετσάκια. Ο γνωστός καλλιτέχνης, μετά τη συνεργασία εκείνη, είδε τη ζωή να του παίζει ένα τραγικό παιχνίδι.

Δείτε πως είναι σήμερα στο Athensmagazine.gr