«Χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό, ενώ παράλληλα αιμορραγούσε» - Σοκαριστικές αποκαλύψεις από το δικηγόρο της Εύας Καϊλή

Όλα όσα γίνονται μέσα στην φυλακή!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό, ενώ παράλληλα αιμορραγούσε» - Σοκαριστικές αποκαλύψεις από το δικηγόρο της Εύας Καϊλή

Το πρωί του Σαββάτου (21/1) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» συνδέθηκε μέσω Skype ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, που είχε κάνει αίτημα για την αποφυλάκιση της (δείτε εδώ εάν έγινε δεκτή η όχι) μίλησε στην κάμερα του Mega για τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στην φυλακή.

Μάλιστα, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση και προχώρησε σε αναλυτικότερες δηλώσεις για τα βασανιστήρια που βιώνει αυτή η κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος όλο αυτό το διάστημα.

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση.

Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στο κελί της Αστυνομίας: «Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”».

Ο σοκαριστικές αποκαλύψεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για την Εύα Καϊλή

Όπως είπε στην εκπομπή, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η πλευρά Καϊλή δεν θέλησε να ασκήσει έφεση ώστε να αποφευχθεί μία αρνητική απόφαση από το Εφετείο.

«Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περάσουν ένα μήνυμα, συντρίβοντας την Εύα Καϊλή: «Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής τάξεως». Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά για ένα χρονικό διάστημα στο Βέλγιο θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, όχι ενοχής, γιατί για την κα Καϊλή δεν υπάρχουν», είπε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή υπενθύμισε ότι η Εύα Καϊλή είχε ζητήσει να υποβληθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, ώστε να βρίσκεται κοντά στην κόρη της.

«Λένε ότι δεν την αφήνουν, γιατί μπορεί να καταστρέψει στοιχεία. Ποια στοιχεία να καταστρέψει; Πως μπορεί να καταστρέψει στοιχεία όταν θα είναι φυλακισμένη στο διαμέρισμα με την κόρη της;».

Όπως εξήγησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή – όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι – έχουν συσκευή τηλεφώνου στο κελί και μπορούν να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένα τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι η συσκευή αυτή παρακολουθείται.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε πως ξαφνικά την Τετάρτη τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντρέ Ριζόπουλος έχασαν την επικοινωνία μαζί της.

«Αυτό είναι βάρβαρη επέμβαση στα δικαιώματα του κατηγορουμένου και έρχεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην Ελλάδα υπάρχει ακώλυτη επικοινωνία. Στην Ελλάδα δεν γίνονται βασανιστήρια στην αστυνομία κι όμως έγιναν στις Βρυξέλλες και δεν περίμεναν ότι δεν θα τα καταγγείλω», δήλωσε.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «μεσαιωνικά βασανιστήρια» σε βάρος της Εύας Καϊλή, τονίζοντας πως βρισκόταν επί 16 ώρες στο κελί της χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό, ενώ παράλληλα αιμορραγούσε εξαιτίας της έμμηνου ρύσεως.

«Η Εύα Καϊλή μού είπε «κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει». Ότι και να της κάνουν, ομολογία δεν πρόκειται να δώσει για κάτι που δεν έχει διαπράξει. Είμαστε στην κορύφωση του δράματος. Την βασάνισαν γιατί θέλουν να την λιώσουν», κατέληξε ο δικηγόρος.