«Δεν είχα το δικαίωμα να βλέπω το παιδί μου» - Το άγνωστο σκηνικό του Γιώργου Καραμίχου μετά το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν είχα το δικαίωμα να βλέπω το παιδί μου» - Το άγνωστο σκηνικό του Γιώργου Καραμίχου μετά το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του

Ο Γιώργος Καραμίχος παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Μαμά-δες, το Σάββατο 21/1 και τα λόγια του σίγουρα θα συζητηθούν. Ο διάσημος ηθοποιός και πλέον παρουσιαστής μίλησε για την καριέρα του, για την επιλογή του να φύγει στην Αμερική, αλλά και για την πατρότητα.

Δύο πράγματα, ωστόσο, "έμειναν" περισσότερα από όλα σε αυτή τη συζήτηση. Πρώτον, ο λόγος για τον οποίο αρνήθηκε να παίξει στην Επίδαυρο και δεύτερον η αποκάλυψη για την αδυναμία του να μπορεί να βλέπει το ίδιο του το παιδί (αυτή είναι η κόρη του), κάτι που κανείς δεν γνώριζε μέχρι τώρα (δείτε εδώ τι συνέβη μετά τον χωρισμό του).

Άκρως αποκαλυπτικός ο Γιώργος Καραμίχος

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήρθε η κρίση στην Ελλάδα με το που πήγα. Η δουλειά με την οποία είχα δουλέψει και νόμιζα ότι θα πάω και θα είμαι άνετος εδώ, χρεοκόπησε η εταιρεία οπότε έχασα πάρα πολλά χρήματα ενώ έτρεχαν τα δάνεια των σπιτιών και όλα. Παράλληλα είχα μια υποτροφία σε μια από τις δύο πιο σπουδαίες σχολές στον κόσμο και ήμουν σε ένα δίκοπο μαχαίρι. Να πάω ή να μην πάω, όταν εδώ είχα πάρα πολλές προτάσεις για δουλειές», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Από την άλλη όμως είχα κουραστεί να ακούω την φωνή μου, να δουλεύω τρελά όπως κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες ηθοποιοί προκειμένου να επιβιώσουν. Άφησα αυτό, πήγα στην Αμερική όπου δεν μπορούσα όμως να δουλέψω γιατί δεν είχα βίζα εργασίας. Έκανα κάποιες δουλειές που ερχόμουν εδώ για λίγο αλλά πήγαινα εκεί και η βασική μου δουλειά δεν έφτανε για να με συντηρήσει. Ήρθαν και πολλές άλλες αναποδιές που με γύρισαν τούμπα».

«Βοηθούσα μια γυναίκα με πρόβλημα κινητικότητας και έπρεπε να την κουβαλάω στην πλάτη μου. Ήταν λίγο σαν προσκύνημα για μένα γιατί με δυο εγχειρήσεις στη μέση, που δεν επιτρέπεται να σηκώνω ούτε ένα κιλό βάρος, δούλευα σαν φορτωτής και πορτιέρης σε κλαμπ και μπαρ. Ταυτόχρονα την ίδια μέρα με παίρνει τηλέφωνο ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και μου προτείνει να παίξω πρωταγωνιστής στην Επίδαυρο, αλλά του είπα όχι», κατέληξε έπειτα για αυτό το κομμάτι της ζωής του.

Όσον αφορά τα παιδιά του, επισήμανε: «Η σύλληψη έγινε σε μία παραλία στη Νάξο, είδα κάποια σύμβολα, κάποια ζώα που ήρθαν και πέταξαν. Ήμουν 23 στο Εθνικό φοιτητής, είχα τελειώσει το Ιστορικό στην Κέρκυρα. Δεν είχα πάει ακόμα στρατό και τελείωσα μετά το Εθνικό».

Και συμπλήρωσε: «Ήρθαν δυσκολίες μετά, δεν ήμασταν μαζί, έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε τις δυναμικές. Το πως θα μεγαλώσει το παιδί χωρίς να είμαστε μαζί, εγώ να φύγω στρατό… Όταν γύρισα από το στρατό ήθελα να έχω όσο το δυνατόν περισσότερη συμμετοχή».

Ενώ στη συνέχεια, αποκάλυψε: «Σε πολλά διαστήματα υπήρχαν αποστάσεις. Για πολλά διαστήματα δεν είχα το δικαίωμα να βλέπω το παιδί μου. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις παιδικό δωμάτιο, να αλλάζεις σεντόνια κάθε εβδομάδα και να μην έχεις παιδί. Να περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια, δεν είναι εύκολο, δεν μπορείς να χαρείς τίποτα στη ζωή σου. Όσο και αν δούλευα, δεν ήταν εύκολο. Όσοι γονείς στερούνται το παιδί τους, το ξέρουν και οι νόμοι στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολοι. Όλα είναι υπέρ της μητέρας, για έναν πατέρα που θέλει να είναι παρών, όλα είναι κατά».

«Η δύναμή μου ήταν η υπομονή μου και το όνειρό μου γιατί ήξερα το παιδί, ήξερα τη Ρεγγίνα, ήξερα ότι όλα θα πάνε καλά και τώρα όλα είναι υπέροχα», είπε, τέλος, ο Γιώργος Καραμίχος.