«Καλό ταξίδι στο φως...» - Θλίψη για τον Σπύρο Μπιμπίλα

Θεός φυλάξει...

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Από το πρωί έγινε γνωστή μια είδηση για τον θάνατο ενός γνωστού ηθοποιού. Ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαιασμό στο Facebook ευχήθηκε και αυτός για τον καλό του φίλο... Νίκο Ξανθόπουλο. Την είδηση του θανάτου του, την έκανε γνωστή μια παρουσιάστρια (δείτε εδώ ποια).

Το «παιδί του λαού» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο σπουδαίος ηθοποιός πέρασε τον τελευταίο μήνα της ζωής του μέσα στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η οικογένειά του δεν τολμούσε να πραγματοποιήσει κάποια ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του (δείτε το λόγο), και κάθε ώρα που περνούσε ήταν κρίσιμη... Τελικά δεν βγήκε νικητής μέσα από αυτή την μάχη...

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Νίκο Ξανθόπουλο

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαιος άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθοπουλος. Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του, να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλουσιους…

Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μεταναστευσης, του ψυχικου μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα… Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημενε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξιδι στο φως..», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.