Κώστας Κωστόπουλος: Την Πέμπτη η απολογία του για τις κατηγορίες βιασμού από την Έλενα Αθανασοπούλου

Υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη το 2010

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κώστας Κωστόπουλος: Την Πέμπτη η απολογία του για τις κατηγορίες βιασμού από την Έλενα Αθανασοπούλου

Στην δικαστική αίθουσα της πρώην σχολής Ευελπίδων πρόκειται να βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη (26/1) ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος (δείτε εδώ τις πρώτες του δηλώσεις) προκειμένου -σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα – να απολογηθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μετά την καταγγελία για βιασμό, από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου.

Οι λεπτομέρειες για την απολογία του Κώστα Κωστόπουλου και το ιστορικό με την Έλενα Αθανασοπούλου

Η απολογία του 57χρονου σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου έρχεται μετά από προθεσμία την οποία ζήτησε και έλαβε προκειμένου να προετοιμαστεί για να αντικρούσει την κατηγορία που αντιμετωπίσει. Τον σκηνοθέτη έχει μηνύσει για βιασμό η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου. Όπως ισχυρίζεται η ηθοποιός το συμβάν έλαβε χώρα το 2010, όταν εκείνη ήταν μόλις 21 ετών.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Αθανασοπούλου υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη στις αρχές του 2010 κι ενώ μέχρι τότε είχε φιλική σχέση μαζί του στο πλαίσιο της οποίας είχε γνωρίσει και την οικογένειά του, διασκεδάζοντας μάλιστα αρκετές φορές όλοι μαζί σε κοινές παρέες. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια όλα άλλαξαν ένα βράδυ του 2010, όταν ο σκηνοθέτης της πρότεινε να πάνε για φαγητό οι δυο τους και μετά να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους όπου θα βρίσκονταν κάποιοι άλλοι φίλοι τους.

Όπως κατήγγειλε, ο σκηνοθέτης φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ. Αφού η ίδια ένιωσε να ζαλίζεται, την οδήγησε στο αυτοκίνητο, όπου φέρεται να την βίασε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κωστόπουλος έχει ήδη δώσει μια γεύση από το ποια θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή. Ο σκηνοθέτης αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος, και τα όσα του αποδίδει η αντίδικός του κάνοντας λόγο για καταγγελία που στόχο έχει, όπως έχει αναφέρει και ο συνήγορός του, την ευκαιριακή δημοσιότητα.

Αμέσως μετά την απολογία του σκηνοθέτη την ερχόμενη Πέμπτη για τις καταγγελίες της Έλενας Αθανασοπούλου, θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, αφού αξιολογηθούν οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί που θα προβάλει σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας, όπως η καταγγελία της ηθοποιού και μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο ανάκρισης.