«Ο πατέρας μου έκανε μια ζωή σαν...»: Τα πρώτα λόγια της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου

«Θα πρέπει η οικογένεια και το Υπουργείο Πολιτισμού να δώσουν μία μέρα για λαϊκό προσκύνημα»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Ο πατέρας μου έκανε μια ζωή σαν...»: Τα πρώτα λόγια της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου

Ο Νίκος Ξανθόπουλος μετά από πολλά προβλήματα υγείας και πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών (δείτε εδώ ποιος το ανακοίνωσε). Η είδηση του θανάτου του προκαλεί ανείπωτη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Νίκος Ξανθόπουλος ήταν παντρεμένος με την Εριφύλη Ξανθοπούλου και είχε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Μετά από αρκετές μάχες για την υγεία του, ο ηθοποιός δεν τα κατάφερε και έφυγε από την ζωή. Πολλοί ήταν αυτοί που όταν έμαθαν για τον θάνατο επικοινώνησαν είτε με την οικογένεια, είτε έκαναν μια ανάρτηση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. Ένας από αυτούς ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαιος άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθοπουλος. Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του, να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλουσιους…

Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μεταναστευσης, του ψυχικου μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα… Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημενε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξιδι στο φως..», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τα πρώτα λόγια της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου μετά την είδηση του θανάτου του

Το μεσημέρι της Κυριακής (22/1) μέσα από την ψυχαγωγική εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» έγιναν γνωστά τα πρώτα λόγια της κόρης του ηθοποιού. Μια δημοσιογράφος της εκπομπή μίλησε τηλεφωνικά με την κόρη του ηθοποιού, Μαρία, η οποία και επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της πέθανε σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

«Ο πατέρας μου έκανε μια ζωή σαν παραμύθι. Μια γεμάτη ζωή, βίωσε την αναγνώριση, την αγάπη του κόσμου και των δικών του ανθρώπων» ανέφερε η Μαρία Ξανθοπούλου μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Η κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη ή την Τετάρτη.

«Θα πρέπει η οικογένεια και το Υπουργείο Πολιτισμού να δώσουν μία μέρα για λαϊκό προσκύνημα γιατί ο Νίκος Ξανθόπουλος κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, όσο και στο τραγούδι»., είπε ο δημοσιογράφος.