«Έκανα τις δηλώσεις εκείνες γιατί...» - Η Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθαρίζει για την ενασχόλησή της με την πολιτική

«Όταν ήρθε η ξαφνική πρόσκληση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Έκανα τις δηλώσεις εκείνες γιατί...» - Η Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθαρίζει για την ενασχόλησή της με την πολιτική

Η Πόπη Τσαπανίδου αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να αφήσει πίσω της την καριέρα που είχε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια στην δημοσιογραφία και θέλησε να ασχοληθεί με την πολιτική. Η ανακοίνωσή της "έσκασε σαν βόμβα", καθώς κανείς δεν γνώριζε, αλλά ούτε και περίμενε πως θα γινόταν κάτι τέτοιο, μιας που η ίδια το προηγούμενο διάστημα δήλωνε πως δεν ήθελε καμία σχέση με με αυτόν τον τομέα.

Την Κυριακή 22/2, λοιπόν, η δημοσιογράφος βρέθηκε στην εκπομπή του ALPHA, Καλύτερα Δε Γίνεται και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν που την οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή στη ζωή της, ενώ θέλησε να δώσει και μερικές εξηγήσεις σχετικά με όσα ανέφερε στο παρελθόν τα οποία ανέτρεψε.

Το ξεκαθάρισμα της Πόπης Τσαπανίδου για την ενασχόληση με την πολιτική

«Ήταν η εποχή που είχα φύγει από την πρωινή ζώνη. Είχα πει ότι δεν θα ξανακάνω ποτέ και είχα σκοπό να αποτραβηχτώ και από τη δημοσιογραφία. Μετά, ήρθαν τα πάνω κάτω, άλλαξε όλη μου η ζωή και ξαναγύρισα στα δελτία ειδήσεων», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Εκείνο το βίντεο το χρησιμοποίησαν κάποιοι για να στοχεύσουν. Σίγουρα προβλημάτισε πολλούς. Τους προβληματισμούς όσων το είδαν τους σέβομαι και τους συμμερίζομαι. Αυτό που θέλω να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι έκανα τις δηλώσεις εκείνες γιατί τις πίστευα σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν είχα καμία πρόθεση να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο στη ζωή μου τότε κι έκανα μια δήλωση. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση και δεν στόχευα σε αυτό. Γι' αυτό και όταν ήρθε η ξαφνική πρόσκληση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί μπήκα σε μια εσωτερική αναζήτηση.

Ήμουν πολύ αληθινή τότε και εξακολουθώ να είμαι και σήμερα. Υπηρέτησα τη δημοσιογραφία με έναν αντικειμενικό τρόπο και ήμουν πολύ αληθινή στους τηλεθεατές. Δεν δούλεψα ποτέ στη δημοσιογραφία για να την εξαργυρώσω με μια θέση στην πολιτική».

Έπειτα πρόσθεσε: «Η πρόταση ήρθε σε μία εποχή που εγώ ήμουν ψυχολογικά έτοιμη να την αντιμετωπίσω. Ήμουν σε αναπτυξιακό στάδιο που μπορούσα να το διαχειριστώ. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου και δεν είχα τον αγώνα επιβίωσης. Επίσης, ήρθε σε μια φάση να έχω την πολιτική ωριμότητα να μπορώ να καταλάβω ότι το αντέχω όλο αυτό το δύσκολο και την επίθεση που θα δεχτώ. Το 4ο είναι με την κατάσταση που βιώνουμε. Στην αντικειμενικότητα που υπηρέτησα πάρα πολύ πιστά στη ζωή μου, είχα προσωπικές ιδεολογίες και πεποιθήσεις που προσπαθούσα να μη δείξω. Οι απόψεις μου ήταν πάντα προοδευτικές. Ήμουν πολύ κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε και για τον τίτλο «μητέρα» που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση, όταν ανέλαβε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά μου. Δεν ήταν νουθεσία προς τον κόσμο. Είναι δομικό στοιχείο του εαυτού μου. Το κουβαλάω σαν μεγάλο παράσημο και γι' αυτό το προτάσσω».

«Έκανε πλήρη κύκλο η δημοσιογραφία για εμένα. Την αποχαιρετώ», κατέληξε.