«Δεν θα βαρυγκωμήσουμε που...» - Ραγίζουν καρδιές με την πρώτη ανάρτηση της Μάρας Ζαχαρέα μετά τον θάνατο του πατέρα της

Η φωτογραφία με τον μπαμπά της από τα νιάτα της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το Σάββατο 21/1 ανακοινώθηκαν δυσάρεστα νέα για την Μάρα Ζαχαρέα (δείτε εδώ όλη την αλήθεια για την συνεργασία της με το STAR), καθώς έφυγε από τη ζωή ο άντρας που την μεγάλωσε και βρέθηκε στο πλευρό της όλη του τη ζωή, ο πατέρας της, Αιμίλιος Ζαχαρέας. Ο ίδιος ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, όπως επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23/1 στις 11:00 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Λίγες ώρες έχουν περάσει μόνο από τη στιγμή που η διάσημη δημοσιογράφος είδε τον πατέρα της για τελευταία φορά και θέλησε να μοιραστεί τον πόνο της με το κοινό της, δημοσιεύοντας την Κυριακή 22/1 μία φωτογραφία της ίδιας με τον αγαπημένο της μπαμπά από όταν ήταν και οι δύο πιο νέοι, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αφιερώνοντας του ένα ποίημα, κάνοντας τους ακόλουθούς της να σπαράξουν.

Η σπαρακτική ανάρτηση της Μάρας Ζαχαρέα μετά τον θάνατο του πατέρα της

«Δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας και φύγαμε». (Αιμίλιος Ζαχαρέας 1935 - 2023). Στίχοι: Κ. Κουλουφάκος»

Μάρα Ζαχαρέα πατέρας
Instagram / Μάρα Ζαχαρέα

Ποιος είναι ο πατέρας της δημοσιογράφου, Αιμίλιος

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτού του Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του. Κόρη του η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Μάρα Ζαχαρέα.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει στις 11.00 την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.