Νίκος Ξανθόπουλος: Τι συμβαίνει με την ταφή του - Η τελευταία επιθυμία του σπουδαίου ηθοποιού

Δύσκολες ώρες για την οικογένειά του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Νίκος Ξανθόπουλος: Τι συμβαίνει με την ταφή του - Η τελευταία επιθυμία του σπουδαίου ηθοποιού

Ο Νίκος Ξανθόπουλος μετά από πολλές ημέρες στο νοσοκομείο, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22/1 και σκόρπισε θρήνο στην οικογένειά του (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια της κόρης του), αλλά και σε όλο τον κόσμο που τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από τους ρόλους του όλα αυτά τα χρόνια.

Ενώ έδειχνε σημάδια βελτίωσης τις τελευταίες ημέρες, η κατάληξη ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που ήλπιζαν τα οικεία του πρόσωπα. Η κηδεία του έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24/1 στις 13:00 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου σχετικά με την κηδεία του

Παρόλα αυτά, επικρατεί ένας χάος αυτές τις ώρες σχετικά με αυτό το γεγονός, καθώς ο ίδιος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είχε εκφράσει μία τελευταία επιθυμία, η οποία δεν είναι γνωστό εάν θα πραγματοποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε δώσει εντολή στα παιδιά του να ταφεί δίπλα από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εύκολο να γίνει, καθώς ο νόμος δεν το επιτρέπει και χρειάζονται ειδικές άδειες από την οικεία μητρόπολη και τον δήμο.

Νίκος Ξανθόπουλος κηδεία
Facebook / Νίκος Ξανθόπουλος

Και δεν είναι μόνο αυτό! Από την άλλη πλευρά, η υγεία της πολυαγαπημένης του συζύγου δεν αφήνει πολλά περιθώρια ώστε να καθυστερήσει η κηδεία όσον αφορά στα διαδικαστικά θέματα της ταφής. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η οικογένεια του σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο της αποτέφρωσης, κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση της υγεία της Εριφύλης είναι ο λόγος πίσω από τον οποίο έγινε γνωστό πως δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα για τον 89χρονη.