«Γνωρίζω ότι...» - H αποκάλυψη της Μενεγάκη μετά την εξομολόγηση της Φουρέιρα για την εγκυμοσύνη της

«Είναι αγωνίες που...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Γνωρίζω ότι...» - H αποκάλυψη της Μενεγάκη μετά την εξομολόγηση της Φουρέιρα για την εγκυμοσύνη της

Η Ελένη Φουρέιρα λίγο πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί έκανε την πρώτη και επίσημη φωτογράφιση της σε περιοδικό, ενώ παράλληλα έκανε αποκαλύψεις σχετικά με την επιθυμία της να γίνει μητέρα αλλά και για τη στιγμή, που έμαθε τα ευχάριστα.

Η τραγουδίστρια είναι γεγονός, πως πήρε το χρόνο της μέχρι να νιώσει έτοιμη, πως θέλει δηλαδή να μοιραστεί με τον κόσμο, πως θα γίνει μητέρα και στη συνέχεια είδαμε να κρατάει ως μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας τα social media.

Η ανατροπή ωστόσο έγινε με όσα μοιράστηκε η Ελένη στη Vogue, που θα κυκλοφορήσει καθώς έκανε γνωστό το γεγονός, πως εκείνη και ο σύζυγός της είχαν μπει στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης (δείτε εδώ αναλυτικά τι άλλο είπε στη συνέντευξη).

Στη συνέχεια της ημέρας οι εκπομπές στάθηκαν στις δηλώσεις της τραγουδίστριας και συγκεκριμένα η Μπέτυ Μαγγίρα τόνισε τη λάθος διαχείριση της εκπομπής της σχετικά με το ζήτημα.

«Θα πω τώρα κάτι που εμένα δεν με συμφέρει ουσιαστικά, κάνοντας αυτή την εκπομπή αλλά δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω… βάζω κι εμένα μέσα, διότι όλοι μας το κάνουμε αυτό. Δυστυχώς, όταν υπάρχει μία φήμη, καλό είναι να μη βγαίνουμε και τη λέμε, εάν σε περίοδο εγκυμοσύνης δεν βγει πρώτα να το πει η ίδια».

«Όσο κι αν είναι η δουλειά μας και να αναπαράγουμε ειδήσεις και κουτσομπολιά, σε μία τέτοια ευαίσθητη περίοδο μίας γυναίκας, δεν πρέπει να βγαίνουμε και να τα λέμε εμείς. Είδατε πως αισθανόταν η ίδια καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι για 3 μήνες μετά την αποκόλληση… να ακούει σε εκπομπές να σχολιάζουν την εγκυμοσύνη. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ, να σεβόμαστε τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης» εξομολογήθηκε.

«Όταν πια το ανακοινώσει και η ίδια, να βγούμε να το πούμε κι εμείς. Δεν θα κερδίσουμε και κάτι στην τελική».

«Ο κόσμος που την αγαπάει τόσο πολύ, όταν είδε ότι ακύρωσε τις συναυλίες και θεώρησαν ότι μάλλον είναι έγκυος, τις περισσότερες φορές το κάνει με πολλή αγάπη, επειδή χαίρεται» σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μακαλιάς, με τον Παναγιώτη Χατζηδάκη να προσθέτει: «Αυτή η μικρή στιγμή τηλεοπτικά για κάποιον είναι τεράστια, είναι μήνες αγωνίας. Δεν θα μας δώσει κάτι εμάς, γιατί προχωράμε και σε επόμενη είδηση».

«Η τηλεόραση έχει ένα βήμα και μπορεί να το μάθει πολύ περισσότερος κόσμος. Άλλο ένα σάιτ, που μπορεί να μη μπαίνουν και πολλοί ή μεταξύ τους οι φανς να το συζητάνε, γιατί τη στηρίζουν και θέλουν να μάθουν τα νέα της. Όταν όμως γίνεται αντικείμενο συζήτησης παντού, σε τι δύσκολη θέση μπορεί να έρχεται μία γυναίκα; Δεν ξέραμε κι όλο αυτό που έχει περάσει. Εγώ εξεπλάγην» τόνισε η Μαγγίρα.

Και η Ελένη Μενεγάκη σχολίασε το άνοιγμα αυτό της Φουρέιρα μιας και η ίδια είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της μητρότητας.

Οι δηλώσεις της Ελένης Μενεγάκη μετά την αποκάλυψη της Φουρέιρα για την εξωσωματική γονιμοποίηση

«Είναι αγωνίες που έχουν όλες οι γυναίκες σε όλες τις εγκυμοσύνες και πόσο μάλλον στην πρώτη που έχουμε εντελώς άγνοια. Γιατί, όσο βιβλία και να διαβάσεις, αυτά που αισθάνεσαι και σου συμβαίνουν, όλες οι αλλαγές που δεν είναι μόνο στο σώμα, για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις κιόλας.

Μέχρι να φτάσεις στον 4-5 μήνα περιμένεις με αγωνία τον ραντεβού σου με τον γιατρό, που δεν είναι κάθε ημέρα ή κάθε εβδομάδα. Εγώ δεν νομίζω πως εύκολα μπορώ να ενθουσιαστώ, γιατί γνωρίζω ότι η ανάγκη της γυναίκας, όταν είναι στη φάση να αποκτήσει παιδί, δεν έχει όρια. Δύσκολα θα πει πως αυτό δεν το κάνω, θα πει πως θέλω να γίνω μαμά.

Παρόλα αυτά που έχει κατακτήσει επαγγελματικά όλα αυτά τα χρόνια, έχει καταφέρει να έχει μια όμορφη προσωπική ζωή, με έναν όμορφο σύντροφο που έχει επιλέξει η ίδια. Άρα οκ; Αυτό δεν η συνέχεια ενός ζευγαριού που προχωράει και είναι καλά; Να τους ευχηθούμε με το καλό και με πολύ αγάπη. Αν θυμάμαι καλά η Ελένη είναι ψαράκι και έχει γενέθλια μέσα στο Φεβρουάριο – Μάρτιο. Λέτε να γεννήσει κοντά με το μωράκι που περιμένει», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

5 Ελληνίδες που μίλησαν ανοιχτά για την εξωσωματική πριν την Φουρείρα

Με αφορμή την συγκινητική εξομολόγηση της Ελένης Φουρέιρα για την εξωσωματική το Youweekly.gr ανατρέχει στο παρελθόν, σε επώνυμες κυρίες που κάποτε πήραν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά για την δική τους προσπάθεια και να δώσουν ελπίδα στις υπόλοιπες γυναίκες.

Πολλές φορές το να πεις σε μία νεόνυμφη γυναίκα "πότε με το καλό το παιδί" σου βγαίνει τόσο αβίαστα αλλά δυστυχώς για πολλές εκεί έξω η διαδικασία δεν είναι το ίδιο αυθόρμητη... Περισσότερο μοιάζει με ένα επίπονο ταξίδι που εν τέλει δε γνωρίζεις αν θα βρεθεί προορισμός.

Αλίκη Κατσαβού

Η τελευταία σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού μοιράστηκε με το κοινό τα συναισθήματά της όσο προσπαθούσε να αποκτήσει το δικό της παιδί. Η ηθοποιός είχε δηλώσει πως είχε απογοητευτεί, είχε κλάψει πολύ, όμως η επιθυμία της ήταν μεγαλύτερη από όλα αυτά. Απευθύνθηκε στην επιστήμη καθώς όπως είχε πει, αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα, γεγονός που τη βοήθησε σήμερα να κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της τον γιο της, Φοίβο.

Ελένη Πετρουλάκη

Η ίδια έχει αποκαλύψει πως έχει υποβληθεί σε 8 εξωσωματικές και το πρόβλημα το εντόπισε στο άγχος που της είχε δημιουργηθεί.

Καίτη Γαρμπή

Γνωστή για το ότι ποτέ δεν μασάει τα λόγια της και πάντα μένει πιστή στην αλήθεια της, η τραγουδίστρια δεν είχε κρύψει ποτέ πως είχε δοκιμάσει την εξωσωματική γονιμοποίηση για να καταφέρει να γίνει μητέρα. Και όπως είπε το είχε κάνει για να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες. Και ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς, είχε αναφερθεί πριν από κάποια χρόνια στο γεγονός, περήφανος για την επιλογή τους, που τους βοήθησε να αποκτήσουν τον Δημήτρη τους.

Χριστίνα Μπόμπα

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη περίπτωση διάσημης που εξομολογήθηκε δημόσια πως χρειάστηκε να καταφύγει στη μέθοδο της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης. Η Χριστίνα Μπόμπα μέσω της ιστορίας της έγινε το σύμβολο της ελπίδας για πολλές γυναίκες, δίνοντας κουράγιο σε όλες εκείνες που το χρειάζονται. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, η influencer έφερε στον κόσμο τις δίδυμες κόρες της.

Ζήνα Κουτσελίνη

Η παρουσιάστρια έχει δηλώσει πως δεν το έβαλε κάτω και υποβλήθηκε αισίως σε 9 εξωσωματικές μέχρι να καταφέρει να κρατήσει στην αγκαλιά της το μωρό της.