«Περνούσε από τους διαδρόμους και...» - Ο Τσουρός αποκάλυψε το bullying που δέχτηκε η Σαλαγκούδη στην ΕΡΤ

Πέρασε δύσκολα!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τετάρτη 25/1 η Ανθή Σαλαγκούδη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Action 24 "Καλύτερα αργά" με τη δημοσιογράφο να μιλάει ανοιχτά για την πορεία της στην τηλεόραση.

Είναι γνωστό, πως η δημοσιογράφος έχει δοκιμαστεί και μπροστά στο ''γυαλί'' και συγκεκριμένα στον κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, με την ίδια να περιγράφει την τότε εμπειρία της όχι με τις καλύτερες αναμνήσεις (δείτε εδώ τα καρφιά της Σλαγκούδη για το Suvivor all star).

«Νομίζω ότι πιο πολύ στην ΕΡΤ με είχε «φάει» το όνομα. Για μένα ήταν πιο δύσκολο γιατί το έφερα εγώ η ίδια βαρέως και νομίζω ότι από μένα ξεκινούσε. Ναι, σίγουρα μου έκαναν απίστευτο πόλεμο στην ΕΡΤ και είναι κάτι που θέλω να ξεχάσω. Θα ξεκινήσω από την αρχή που έκανα δοκιμαστικά και μου άλλαζαν την σκαλέτα την τελευταία στιγμή. Καλούσαν επάνω όλους στο κοντρόλ, από τον άνθρωπο που καθάριζε την ΕΡΤ μέχρι και τον πιο υψηλά ιστάμενο το 2012, μου άλλαζαν θέσεις και έβαζαν μέσα καλεσμένους να μου μιλάνε άσχημα για να δουν τις αντιδράσεις μου.

Ήταν λίγο σαν το φανταρικό. Ήταν καψόνια. Δεν ήταν ένα καψόνι, ήταν πολλά. Φέρτε μου λίγο νεράκι να πιω τώρα που τα ξαναθυμήθηκα! Επίσης, μου άλλαξαν εκπομπές και ήταν πάρα πολύ δύσκολο χωρίς να έχω κάπου να απευθυνθώ γιατί δεν υπήρχε τότε διοίκηση. Οπότε εκεί ήταν όλοι οι συνδικαλιστές στοχοποιώντας με για κάποιο λόγο για ένα πολιτικό παιχνίδι που βρέθηκα στη μέση και ποτέ δεν κατάλαβα.

Εγώ την ΕΡΤ την αγαπούσα πάρα πολύ, τώρα όμως δεν την αγαπάω. Χρησιμοποίησα παρελθοντικό χρόνο γιατί πάντα σκεφτόμουν ότι ήθελα να κάνω κάτι πιο πολιτιστικό που θα είναι κάτω από την ομπρέλα του πολιτισμού στην ΕΡΤ. Έτσι το σκεφτόμουν αλλά τελικά τα πράγματα δεν αποδείχθηκαν τόσο πολιτισμένα όσο τα είχα στο μυαλό μου και δεν την αγαπάω τώρα. Η εμπειρία μου ήταν λίγο τραυματική», είπε η Σαλαγκούδη.

Γενικότερα δεν είχε ακουστεί ξανά, πως η Σαλαγκούδη είχε ταλαιπωρηθεί για όσο παρέμεινε στην ΕΡΤ και κυρίως, πως δεν είχε την καλύτερη σχέση με τους συναδέλφους της στο κανάλι.

Τα λεγόμενά της ήρθε να επιβεβαιώσει μέσα από το Mega Καλημέρα την Πέμπτη 26/1 ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος υπήρξε την ίδια περίοδο με την Ανθή στην ΕΡΤ και θυμάται πολύ καλά το κλίμα, που επικρατούσε.

Το σχόλιο του Κώστα Τσουρού για την Ανθή Σαλαγκούδη

«Ήμουν στην ΕΡΤ όταν ήρθε η Ανθή Σαλαγκούδη να κάνει εκπομπή. Όντως ήταν έτσι τα πράγματα, όπως τα είπε η Ανθή. Υπήρχε ένα πολύ δυσμενές κλίμα τότε στην ΕΡΤ για την Ανθή.

Θεωρώ επειδή ο πατέρας της ήταν υπουργός τότε και θεωρήθηκε ότι ήρθε ξαφνικά να παρουσιάσει μια εκπομπή ως βύσμα, λες και ήταν το πρώτο βύσμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στους διαδρόμους της ΕΡΤ περνούσε η Ανθή και όλοι γύριζαν το κεφάλι από την άλλη και δεν της μιλούσε κανείς. Εγώ ήμουν από τους λίγους που μιλούσαν στην Ανθή», είπε ο Κώστας Τσουρός.

Τσουρός για Σαλαγκούδη