Dragons' den highlights (26/1): Tα πρώτα λόγια του Τανιμανίδη - Ο τσακωμός με παίκτη που κόπηκε στην πρεμιέρα

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Dragons' den highlights (26/1): Tα πρώτα λόγια του Τανιμανίδη - Ο τσακωμός με παίκτη που κόπηκε στην πρεμιέρα

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ Πέμπτης 26/1 το «Dragons' Den» στις 22:00 μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, σε ένα show συμφωνήθηκαν επενδύσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, στηρίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα (δείτε εδώ τις αντιδράσεις στο twitter).

Τα highlights του Dragons' Den στην πρεμιέρα (26/1)

Τα πρώτα λόγια του Σάκη Τανιμανίδη

Παρουσιαστής δεν είναι άλλος από τον Σάκη Τανιμανίδη (δείτε εδώ το μήνυμα στήριξης της Χριστίνας Μπόμπα στον αγαπημένο της λίγο πριν την πρεμιέρα), ο οποίος καλησπέρισε το τηλεοπτικό κοινό με χαμόγελο και διάθεση.

«Καλώς ήρθατε στο Dragons’ Den εδώ που πέντε ισχυροί επενδυτές είναι πανέτοιμοι να στηρίξουν φιλόδοξους επιχειρηματίες κάθε ηλικίας. Επίδοξοι επιχειρηματίες θα σταθούν μπροστά στους πέντε Dragons.. Σκοπός τους… να κερδίσουν την εύνοια των dragons και φυσικά η χρηματοδότηση για να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους. Για τους λίγους ικανούς που θα πάρουν το ναι μπορεί να αλλάξει η ζωή τους! Φέτος ήρθε η ώρα να βάλουμε την επιχειρηματικότητα και το όραμα στο επίκεντρο», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής και αμέσως μετά υποδέχτηκε τους επενδυτές.

Οι 4 προσωπικότητες που κάθονται στην κριτική επιτροπή

Το νέο αυτό show επιχειρηματικότητας δε βασίζεται μόνο σε όσους θα πάνε εκεί να κάνουν τις προτάσεις τους, αλλά και στους 4 επενδυτές, που ακούνε προσεκτικά τις ιδέες. Για τον πλοιοκτήτη, Χάρη Βαφειά σημαντικό ρόλο παίζει να μπορείς όπως είπε να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις στη σωστή στιγμή.

Η ομάδα συμπληρώνεται από το Λέων Γιοχάη, tech επενδυτή, ο οποίος υποστηρίζει ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η αποτυχία και από τον Πολ Ευμορφίδη, ιδρυτή της COCO-MAT. Ο γνωστός επιχειρηματίας είναι της άποψης ότι δεν υπάρχει ένα μονοπάτι στο επιχειρείν ν’ ανέβεις αλλά πολλά. Τέλος, η μοναδική γυναίκα, που κάθεται στην καρέκλα είναι η Λιλή Περγαντά, ιδρύτρια και πρόεδρος της Power Health. Κατ’ εκείνη, τίποτα δεν μας χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσουμε.

Dragons επενδυτές

Απέρριψαν την πρότασή του και αποχώρησε άρον άρον

Ένας διαγωνιζόμενος ήρθε αντιμέτωπος με την απόρριψη, την οποία όπως φαίνεται δεν την πήρε και με τον καλύτερο τρόπο. Συγκεκριμένα, το προϊόν που παρουσίασε προκάλεσε κυρίως αστεία συναισθήματα στους τέσσερις επενδυτές μιας και η τιμή για ένα μπρίκι ξεκινούσε από… 190 ευρώ.

«Ζητάω από εσάς 250.000 ευρώ και έχω σκοπό να δώσω το 5% της εταιρείας μου ή 8% σε πωλήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παργινός. Τότε, η Μαρία Χατζηστεφανή προσπαθούσε να καταλάβει σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο μπρίκι από τα υπόλοιπα και γιατί είναι τόσο υψηλή η τιμή του, ωστόσο εκείνος οι λόγοι που παρουσίασε εκείνος δεν έπεισε κανέναν από τους τέσσερις dragons γι' αυτό και το ένα «όχι» διαδεχόταν το άλλο.

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα προϊόν, το οποίο είναι λάθος και να σας οδηγήσω να ξοδέψετε και άλλα χρήματα. Εγώ προτείνω ό,τι παραγωγή έχετε κάνει να την δώσετε δώρο στους φίλους σας, να κλείσετε την εταιρεία και να ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα προϊόντα» δήλωσε από πλευράς της η επενδύτρια.

Μάλιστα, την ώρα που αποχωρούσε ο διαγωνιζόμενος από την αίθουσα δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος και είπε στην κάμερα: «Όταν έχεις να κάνεις με τενεκέδες… Δεν μπορούν να καταλάβουν την ποιότητα ενός προϊόντος άρα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Έκανα, δεν έκανα την συμφωνία, δεν δίνω δεκάρα! Θα το προχωρήσω γιατί το πιστεύω και κάποια μέρα θα καταλάβουν τι λέω».