«Τι σου κάνει δηλαδή εντύπωση;» - Το αιχμηρό σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα για την επίθεση της Κυβέρνησης στον Αντώνη Κανάκη

«Πιστεύω ότι δεν ήξερε για τον Παναγιωτόπουλο»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Τι σου κάνει δηλαδή εντύπωση;» - Το αιχμηρό σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα για την επίθεση της Κυβέρνησης στον Αντώνη Κανάκη

Ο Αντώνης Κανάκης παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Ενώπιος Ενωπίω, το βράδυ της Πέμπτης 27/1 και, πέρα από την αποκάλυψη του χωρισμού του, αλλά την συγκίνησή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την μητέρα του, ο παρουσιαστής προχώρησε και σε δηλώσεις για τις επιθέσεις που δέχεται στους Ράδιο Αρβύλα από πρόσωπα της πολιτικής, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

«Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι την σάτιρα μπορείς να την κάνεις μόνο αν έχεις υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αυτά σε κρατάνε ζωντανό. Αν δεν έχεις υψηλά νούμερα τηλεθέασης τότε χαιρέτησες και γι’ αυτό η δύναμη μας όλη είναι ο κόσμος γιατί, αν ο κόσμος δεν το αγκαλιάζει αυτό το πράγμα, δεν μπορούμε να πούμε αυτά τα οποία λέμε. Δηλαδή νομίζω ότι στη μιντιακή πραγματικότητα που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, η τηλεθέαση είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο», είπε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης.

Και συμπλήρωσε: «Έμμεσες παρεμβάσεις έχω δεχθεί γιατί νομίζω ότι με τον τρόπο μου έχω στείλει από την πρώτη στιγμή προς όλες τις κατευθύνσεις πολύ ξεκάθαρα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που με ενδιαφέρει να κάνω ντε και καλά τηλεόραση και δεν δέχομαι ούτε κατά διάννοια την παραμικρή παρέμβαση σε αυτά που κάνω και σε αυτά που λέμε. Γενικά όμως δεν με ενοχλούν πολύ. Έχω κάποιες ενοχλήσεις έμμεσες και μερικοί πολιτικοί που είχαν πάρει απευθείας εμένα τηλέφωνο για να μιλήσουν» συμπλήρωσε, ακόμα, ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όσον αφορά τον παλιό τους συνεργάτη και φίλο, εξήγησε: «Σίγουρα αυτή ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές. Δεν ήταν τόσο τηλεοπτική όμως. Για μένα δεν ήταν τόσο το τηλεοπτικό κομμάτι, ήταν το ανθρώπινο. Μας πλήγωσε σε ανθρώπινο επίπεδο τόσο πολύ αλλά έχει τελειώσει αυτό το πράγμα και ειλικρινά είναι κάτι το οποίο το έχουμε αφήσει πίσω».

«Θεωρώ και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς, το είχα πει και τότε στις εκπομπές, είναι ακραία ανόητο να παραλληλίζεις και να συγκρίνεις τα αντανακλαστικά, την πολιτική ευθιξία, την ευαισθησία και τους κανόνες που διέπουν την πολιτική ζωή του τόπου με τους κανόνες που διέουν μια σατιρική εκπομπή. Είναι λαϊκισμός απόλυτος», πρόσθεσε έπειτα.

Και κατέληξε: «Βέβαια οφείλω και πρέπει να πω, μιας και ανοίξαμε αυτό το θέμα, ότι μου έκανε τρομακτική εντύπωση ίσως για πρώτη φορά από την κυβέρνηση πόσο συγκροτημένα και συντονισμένα έγινε αυτή η επίθεση σε μια σατιρική εκπομπή. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό».

Το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα για τον Αντώνη Κανάκη

Οι δηλώσεις αυτές προβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 27/1 στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε με την σειρά του να κάνει κάποια σχόλια πάνω σε αυτές, δείχνοντας την απορία του σχετικά με το γεγονός πως δεν περίμενε ότι θα έβρισκαν την ευκαιρία όλοι αυτοί που σατυρίζει τόσο καιρό να τον "ρίξουν".

«Ο Κανάκης είναι ένας επιτυχημένος και ευφυής άνθρωπος, ξεκάθαρα. Κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πιστεύω ότι δεν ήξερε για τον Παναγιωτόπουλο, δεν το λέω ξεκάθαρα αυτό, δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό τους, πιστεύω δεν ήξερε για τον Παναγιωτόπουλο. Όλα αυτά τα δέχομαι,

Από εκεί και πέρα, μια εκπομπή που κάνει καθημερινά κριτική – και ορθώς- είτε στην κυβέρνηση που λέγεται ΝΔ είτε στην κυβέρνηση που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ -γιατί πραγματικά κάνουν κριτική σε όλους- όταν έχεις πει για την κυβέρνηση κάποια στιγμή ότι πρέπει να προσέχουμε ποιους βάζουμε δίπλα μας, το ξέρεις όταν σου τυχαίνει κι εσένα ο άλλος εκείνη την ώρα θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Από τη στιγμή που κρίνεις την πολιτική, γίνεσαι κι εσύ μέρος της. Δεν είναι πολιτική εκπομπή, αλλά κάνει οβιδιακή σάτιρα ο Αντώνης Κανάκης κι έχει τεράστια διείσδυση στον κόσμο, άρα ο Χ Γεωργιάδης θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Απορώ που δεν περίμενε ο Κανάκης ότι δεν θα δεχτεί επίθεση από την κυβέρνηση. Τι σου κάνει δηλαδή εντύπωση;», σχολίασε χαρακτηριστικά.