Στο μνημείο του ολοκαυτώματος η Όλγα Κεφαλογιάννη - Η συνάντηση της με την Σακελλαροπούλου

Οι φωτογραφείες από το σημείο κα η ανάρτηση της προέδρου της Δημοκρατίας

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Θησείο κατέθεσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (27/1) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Το παρών έδωσε και η Όλγα Κεφαλογιάννη που πρόσφατα μίλησε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή (δείτε εδώ τα λόγαι της), καθώς ήθελε νε αυτόν τον τρόπο να τιμήσει την μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μνημείο για το Ολοκαύτωμα

Η γνωστή πολιτικός έκανε σχετικές αναρτήσεις στα social media γράφοντας: «Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι ημέρα τιμής στα εκατομμύρια θύματα του μίσους και της βίας του ναζισμού.

Είναι ημέρα υπόσχεσης ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Η μηδενική ανοχή στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που προάγουν τις αξίες της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, είναι αναγκαίες, ώστε η φρίκη του Ολοκαυτώματος να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά», έγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Στο μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα, τιμήσαμε τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Είναι καθήκον μας να θυμόμαστε το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και να μεριμνούμε ώστε να μη συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση η Όλγα Κεφαλογιάννη δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία.

Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος κατέθεσε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο Θησείο, τιμώντας όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Στο μήνυμά της ανέφερε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση. Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εξασφάλισε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου θα τους συνοδεύουν για πάντα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και άλλων επίσημων προσκεκλημένων και έπειτα απέτισε φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ.