Πέθανε η Lisa Loring - Η ηθοποιός υποδύθηκε πρώτη την Wednesday

Πένθος για τον χώρο του κινηματογράφου

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(instagram / @lisalorinng)
(instagram / @lisalorinng)

Η Lisa Loring, η οποία υποδυόταν τον ρόλο της Wednesday στην εμβληματική τηλεοπτική σειρά The Addams Family, πέθανε από εγκεφαλικό σε ηλικία 64 ετών. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μετά από «ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο», σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Κυριακής (29/1).

Διαβάστε επίσης: Θρήνος στο Netflix - Πέθανε πασίγνωστος πρωταγωνιστής από το Lupin

Η ανακοίνωση για τον θάνατο της Lisa loring

Η καλή της φίλη Laure Jacobson έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της με μια ανάρτηση στο Facebook, λέγοντας ότι η Loring πέθανε το Σάββατο, αφού της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη.

«Με μεγάλη θλίψη αναφέρω τον θάνατο της φίλης μας, Lisa Loring. Πριν από 4 ημέρες υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που προκλήθηκε από το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ζούσε σε μηχανική υποστήριξη για 3 ημέρες. Χθες, η οικογένειά της πήρε τη δύσκολη απόφαση να την αφαιρέσει από τα μηχανήματα και πέθανε χθες το βράδυ», έγραψε η Jacobson.

Ο εμβληματικός χαρακτήρας της Loring, η Wednesday Addams, έχει επανέλθει πρόσφατα στο προσκήνιο χάρη στην επιτυχημένη σειρά του Netflix Wednesday με την Τζένα Ορτέγκα στον ρόλο της κόρης των Morticia και Gomez Addams.

Ο ρόλος που τη σημάδεψε

H Loring έπαιξε την Wednesday σε ηλικία μόλις έξι ετών. Η σειρά προβλήθηκε για δύο σεζόν από το 1964 έως το 1966 με συνολικά 64 επεισόδια.

Η φίλη της Jacobson έγραψε ακόμα στην ανάρτησή της: «Είναι ο ορισμός της ποπ κουλτούρας και θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα ως Wednesday Addams. Όμορφη, ευγενική, στοργική μητέρα, η κληρονομιά της Lisa στον κόσμο της ψυχαγωγίας είναι τεράστια. Και η κληρονομιά για την οικογένεια και τους φίλους της - ένας πλούτος χιούμορ, στοργής και αγάπης θα παίζει για καιρό στις αναμνήσεις μας. RIP, Lisa. Γαμώτο, κορίτσι μου... ήσουν πολύ διασκεδαστική».

Ο ρόλος της Wendesday

Ο χαρακτήρας της ήταν γλυκός αλλά μελαγχολικός. Της άρεσε να συλλέγει ανατριχιαστικά κατοικίδια, όπως μια σαύρα με το όνομα Lucifer, μια αράχνη μαύρη χήρα με το όνομα Homer καθώς και μια ακέφαλη κούκλα.