Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

«Θα μου λείψεις παππούλη μου...» - Σπαράζουν καρδιές με τα λόγια της εγγονής του Νίκου Ξανθόπουλου

«Έχω τόσα ακόμα παράπονα να μοιραστώ μαζί σου»

«Θα μου λείψεις παππούλη μου...» - Σπαράζουν καρδιές με τα λόγια της εγγονής του Νίκου Ξανθόπουλου
News 30.01.2023 15:26
Από Στέλλα Μούτσιου

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή και σκόρπισε ανείπωτο θρήνο σε όλη την Ελλάδα, καθώς το έργο του έχει αφήσει ιστορία και το όνομά του θα συζητιέται για πολλά χρόνια ακόμα. Η οικογένειά του, όμως, είναι αυτή που βιώνει τον μεγαλύτερο πόνο αυτή τη στιγμή και όσος καιρός και αν περάσει πάντα θα υπάρχει ένα κενό μέσα τους (δείτε εδώ τον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιου του).

Η εγγονή του, Ελένη, που είναι το ένα από τα τέσσερα εγγόνια του ηθοποιού γενικότερα, θέλησε, παρόλο που έχουν περάσει μέρες από την κηδεία του, να τον αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο, μέσα από τα social media, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία της με τον αγαπημένο της παππού από όταν ήταν μικρή, συνοδεύοντάς την με ένα άκρως συγκινητικό κείμενο, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ραγίζοντας τις καρδιές του κοινού που την παρακολουθεί.

Η τρυφερή ανάρτηση της εγγονής του Νίκου Ξανθόπουλου

«Ο παππούς ο Νίκος, ο παππούλης μου, δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξέρετε εσείς. Ο παππούς μου ήταν πολύ απλά παρόν. Διακριτικός, ήσυχος, και ίσως λίγο μοναχικός. Απλώς ήταν πάντα εκεί.

Έκανε πάντα το δικό του, ήσυχος, ενώ εγώ όλο μιλούσα. Στην πολυθρόνα του, πάντοτε με το iPad στο χέρι έκανε προσχέδια για τις επόμενες αναρτήσεις του στο Facebook. Πόση χαρά του έδινε η επαφή με τον κόσμο! Ήταν γι’ αυτόν μια ζεστή παρεΐτσα. Πήγαινα και καθόμουν απέναντί του και του έλεγα διαφορά. Εκείνος απλά με κοιτούσε. Όταν πια έβαζα γλώσσα μέσα, επέστρεφα το βλέμμα του: καμία λέξη. Του έκλεινα το μάτι κι εκείνος μου χαμογελούσε. Το χαμόγελό του αρκετά σπάνιο φαινόμενο. Έλαμπαν τα μάτια του σαν αστέρια.

Ήταν για εμάς παράδειγμα αξιοπρέπειας και ηθικής. Η παρουσία του αισθητή ακόμα και μέσα από την ησυχία του.

Όπως είπα στην αρχή, τον παππούλη μου δεν τον ξέρετε όπως τον ξέρω εγώ. Εσείς τον γνωρίζετε αλλιώς -ίσως και να τον ξέρετε καλύτερα από εμένα. Παρόλ’ αυτά τον καταλάβαινα και εκείνος καταλάβαινε εμένα.

Θα μου λείψεις παππούλη μου. Έχω τόσα ακόμα παράπονα να μοιραστώ μαζί σου για τις σπουδές μου. Τόσα να σου πω για το γύρισμα της ταινίας μου. Λαχταρώ να σε ακούσω να μου λες ότι βγαίνω πολύ και ότι θα ‘πρεπε να διαβάζω περισσότερο.

Θα λείψεις σε όλους μας πολύ! Στην οικογένεια, στους φίλους, και στους θαυμαστές. Ποτέ δεν μπορούσα να ποσοτικοποιήσω τον αριθμό των ανθρώπων που σε λάτρευαν μέχρι σήμερα. Θα μείνεις «αθάνατος» χάρη σε όλους που σε θαυμάζουν και σε αγαπούν. Ξέρω πως θα μας βλέπεις όλους από ψηλά. Και δεν θα ξεχνάω να σου κλείνω το μάτι» έγραψε η εγγονή του Νίκου Ξανθόπουλου.

Νίκος Ξανθόπουλος εγγονή
Instagram / Ελένη Ξανθοπούλου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Δεν θα φύγει από τα αυτιά μου ποτέ η φωνή του που μου είπε...» - Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Νίκου Ξανθόπουλου

''Σπαραγμός'' στην κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου - Υποβασταζόμενη η γυναίκα του

Share