Με "σπασμένη" φωνή - "Λύγισε" στον αέρα του MEGA ο Απόστολος Γκλέτσος

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Με

Το Πρωί της Δευτέρας 30/1 ξημέρωσε άσχημα για δύο πιλότους της ελληνικής Αεροπορίας, καθώς το αεροσκάφος τους έπεσε και τα σώματά τους δεν είχαν βρεθεί. Ο Απόστολός Γκλέτσος, ο οποίος βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA, Ελένη, την ίδια ημέρα, μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του (δείτε τον εδώ να ξεσπά στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ για την κόρη του).

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός εξήγησε πως αισθάνθηκε πως θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας από τους δύο, γι' αυτό και "λύγισε" μπροστά στην κάμερα, ευχόμενος να βρεθούν και οι δύο σώοι.

Συγκινημένος ο Απόστολος Γκλέτσος στον αέρα της "Ελένης"

«Επειδή με είδα εκεί να φοράω τη στολή του αεροπόρου, έπεσε ένα αεροπλάνο σήμερα και ψάχνουν τους αεροπόρους. Μακάρι να τους βρουν, ζωντανούς», είπε χαρακτηριστικά με "σπασμένη" φωνή ο Απόστολος Γκλέτσος.

Και η Ελένη Μενεγάκη επισήμανε από την πλευρά της: «Μακάρι, περιμένουμε κι εμείς να δούμε κι ελπίζουμε όλα να έχουν ένα καλό τέλος».

Δυστυχώς όμως...

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βαγγέλης Γεωργούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε δηλώσει πως οι δύο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη, η οποία προφανώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Έμπειροι ε.α. αξιωματικοί, μάλιστα, ανέφεραν ότι οι δύο πιλότοι του F-4 πιθανότατα δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης, παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές πληροφορίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν εκπομπή σήματος και ο εντοπισμός τους θα ήταν σχετικά εύκολος, με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Στην εκδοχή ότι οι πιλότοι του F-4 δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης συνηγορεί και το γεγονός ότι στο σενάριο της άσκησης στην οποία έπαιρνε μέρος, το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, ήταν η πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, περίπου στα 300 μέτρα από την θάλασσα.

Δυστυχώς, νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε γνωστό πως ο ένας από τους δύο άντρες εντοπίστηκε νεκρός. Στην περιοχή έσπευσαν δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.