Eurovision 2023: Αυτός είναι ο 16χρονος που θα εκπρoσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού

Με το τραγούδι «What they say»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(instagram / @eurovision)
(instagram / @eurovision)

Μετά την απόφαση των αρμόδιων για την τελική απόφαση, σχετικά με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, Eurovision (δείτε εδώ ανάμεσα σε ποιους ήταν) ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τον Victor Vernicos, με το τραγούδι του «What they say».

Να υπνεθυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίοι αντίπαλοι του νεαρού τραγουδιστή, ήταν αρκετά δυναμικοί και ανταγωνιστικοί, αλλά ο Victor κατάφερε να τους κερδίσει και να πάρει την θέση της εκπροσώπησης, για την Eurovision 2023.

Ποιος είναι ο 16χρονος Victor Vernicos που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision

O 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Ο νεαρός καλλιτέχνης είναι ανιψιός της φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Η τελική τριάδα ήταν: Το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη, ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι «What they say» και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

Ο Βίκτορ Βερτίκος που θα εκπορσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023

Το τραγούδι της Ελλάδας επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση από δύο Επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας (δείτε τες εδώ).