Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης

Τα πρώτα πλάνα!

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)
News 31.01.2023 10:28
Από Γεωργία Θεοδωρίδου

Ο Μάνος Δασκαλάκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10, το πρωί της Τρίτης (31/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, που πριν από λίγες μέρες έγινε το μνημόσυνο των παιδιών (δείτε εδώ φωτογραφίες) και καταθέτει πρώτος στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης του.

Η στιγμή που φτάνει στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης για να καταθέσει εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου

Να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη είχε διακοπεί στις 11 Ιανουαρίου, καθώς εκείνη την ημέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου έπρεπε να απολογηθεί στην 35η τακτική ανακρίτρια για τις εγκληματικές ενέργειες που της καταλογίζονται σε βάρος των άλλων δύο παιδιών της. Η πρόεδρος όρισε και άλλες δικασίμους για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Από τη στιγμή που ανέλαβε την υπεράσπιση της ο Αλέξης Κούγιας, άρχισε και ο… πόλεμος μεταξύ ιατροδικαστών για την κεταμίνη και κατά πόσο η ποσότητα που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι, μπορούσε να το σκοτώσει. Μετά την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου, τεχνική σύμβουλο της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν η σειρά του συναδέλφου της, Χρήστου Κραββαρίτη, να υποστηρίξει ότι δεν ήταν θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα.

«Δεν μπορώ να πω πολλά για μια υπόθεση που αυτή τη στιγμή κρίνεται στα δικαστήρια. Αφήστε να υπάρχουν άσσοι στον μανίκι. Το πόρισμα για την Τζωρτζίνα επιδέχεται διαφορετικής προσέγγισης. Ναι μεν η κεταμίνη συμμετέχει στον μηχανισμό θανάτου, αλλά δεν είναι αυτή η αιτία του θανάτου», είχε πει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής Θεσσαλίας, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μήνες, η Ουρανία Δημακοπούλου υποστήριζε ότι «ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αποφυλακίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου; Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Μνημόσυνο στις φυλακές Κορυδαλλού για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Η απόφαση για την 9χρονη

Share